Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Gotovo svaki drugi Amerikanac ne vjeruje u evoluciju

Foto: Boris Ščitar
17.02.2014.
u 08:24

Čak 74% Amerikanaca vjeruje kako se Zemlja okreće oko Sunca

Pitate li prosječnog Amerikanca okreće li se Sunce oko Zemlje, šanse da će odgovoriti potvrdno su 1:4, piše RT.

Prema istraživanju koje je provela Nacionalna zaklada za znanost, 74% Amerikanaca vjeruje kako se Zemlja okreće oko Sunca. Preostalih 26% smatra kako se Sunce okreće oko Zemlje.

Istraživanje je pokazalo i kako samo 48% Amerikanaca vjeruje u evoluciju. Fondacija je istaknula kako su stanovnici zemalja Europe i Azije polučili bolje rezultate.

Rezultati istraživanja koje se provodi svake dvije godine prezentirat će se američkom Kongresu i predsjedniku Baracku Obami.

>> U genomu Denisovanca pronađena nepoznata ljudska vrsta

Komentara 6

Avatar Lizard king
Lizard king
11:34 17.02.2014.

Hehe...ovo sa okretanjem sunca oko zemlje je stvarno debilana do bola, ali ovo o evoluciji je cist ok - ne znam tko jos uopce vjeruje u teoriju evolucije kad prakticki svakodnevno arheolozi i znanstvenici pronalaze nove dokaze da je tu bilo i " neceg drugog", a ne samo prirodne evolucije...opce je poznata neobjasnjiva cinjenica da je covjek, preko noci prakticki, izasao iz pecina i poceo graditi piramide i ostala drevna cudesa, a to evolucija i priroda - ne rade...ali, problem je u tome sto za sluzbenu znanost ove cinjenice predstavljaju "zabranjenu povijest" i "zabranjenu arheologiju"...

DU
Deleted user
13:58 17.02.2014.

Mišljenja sam da im hitno trebamo poslati druga Jovu u svom novom Audiju da ih prosvjetli. Neka im u škole uvede sexualni odgoj i jadni amerikanci odmah će postati napredni :)

Avatar Idler 3
Idler 3
13:12 17.02.2014.

Zanimljivi, nevjerojatni al i pomalo nejasni rezultati. Naime u populaciji kod koje čak 74% njih ne zna kaj se vrti oko čeg bilo bi za očekivat kak ih barem tolko vjeruje u evoluciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije