Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTOR TESLE

Elon Musk donirao milijun dolara za izgradnju muzeja Nikole Tesle

Elon Musk
APEGA/Press Association/PIXSELL
11.07.2014.
u 14:18

Musk je također rekao da će njegova tvrtka izgraditi postaju za punjenje svojih automobila na parkiralištu muzeja.

Elon Musk, direktor poznatog proizvođača električnih automobila Tesla Motors, donirao je milijun dolara za dovršenje muzeja Nikole Tesle, prenosi Appy Geek. Musk je također rekao da će njegova tvrtka, koja je dobila ime upravo po slavnom izumitelju, izgraditi postaju za punjenje svojih automobila na parkiralištu muzeja.

Podsjetimo, strip-crtač The Oatmeal, poznat i kao Matthew Inman, 2012. je godine pokrenuo kampanju prikupljanja novca za kupnju starog Teslinog laboratorija i izgradnju muzeja. Prikupljeno je više od 1,37 milijuna dolara, vlada države New York donirala je 850.000 dolara, o još uvijek je potrebno dosta novca za dovršenje projekta.

The Oatmeal je stripom zatražio pomoć od Muska, tražeći puni iznos potreban za dovršenje muzeja - 8 milijuna dolara. Musk je obećao da će pomoći. Na kraju je u vrijeme obilježavanja 158. rođendana Nikole Tesle donirao nešto manji, ali još uvijek pozamašan iznos, na čemu mu se The Oatmeal zahvalio.

>> Bežični prijenos besplatne struje! 'Tesla je bio u pravu i spremni smo to dokazati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije