Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO NA TRŽIŠTU

Talijanska ofenziva s Alfa Romeom MiTo i Lanciom Deltom

Alfa Romeo MiTo
import
13.10.2008.
u 21:03

Dva nova modela talijanski je proizvođač prošloga tjedna lansirao na naše tržište. Alfa Romeo MiTo i Lancia Delta pripadnici su C segmenta, na koji u Hrvatskoj otpada 34 posto tržišta, a za kupce se – osim atraktivnim dizajnom – planiraju boriti naprednom tehnologijom, bogatom serijskom opremom i dobrom cijenom. Konkretno, ekstravagantna Delta cjenovno starta sa 139.815 kuna, dok je početna cijena nove najmanje Alfu 136.080 kuna.

Navedena cijena za Deltu odnosi se na izvedbu pokretanu benzinskim agregatom od 120 konjskih snaga te s početnom Argento opremom. No, već ta razina opremljenosti obuhvaća šest zračnih jastuka, svu silu elektronskih anđela čuvara, klima-uređaj, el. podizače stakala, daljinsko centr. zaključavanje, parkirališne senzore, radio MP3, CD player...


Nova Lancia Delta

Alfa MiTo starta s ponudom dva benzinca i jednog dizelskog aregata. Sljedeuće godine stižu novi motori, uključujući moćnu GTA inačicu. Početna se cijena odnosi na 1,4-litrenu benzinsku izvedbu od 78 KS, dok dizelaš od 120 KS cjenovno kreće sa 153.288 kuna.

Za benzinsku izvedbu od 155 KS valja dati samo 7848 kuna više nego za najslabiju inačicu, što ovu varijantu izdvaja kao najzanimljiviju. S popisa opreme za MiTo odskače set testera za alkohol (sustav onemogućuje aktiviranje motora ako je vozač pijan, a na raspolaganju će biti od sljedeće godine), što je zgodan detalj uzme li se u obzir da će MiTo većinom voziti mladi vozači. U serijskoj opremi, među ostalim, donosi ABS, pomoć pri kočenju, sedam zračnih jastuka, klima-uređaj, el. podizače stakala, radio CD+MP3.


Originalan model, poštena cijena

Originalna Delta velikodušnu putničku kabinu može zahvaliti osovinskom razmaku od 2,7 metara. Duga je 4,5 metra, široka 1,8 metara te metar i pol visoka. Stražnja sjedala su pomična. Mogu se naginjati za 25 stupnjeva a njihovim se pomicanjem također omogućuje veći prtljažni prostor (380 odnosno 465 litara). Kvalitetne materijale i dobre vozne osobine nadopunjuje napredna tehnologija, dijelom kao serijska oprema, a dijelom kao opcija. Elektronika ovdje može korigirati većinu vozačevih pogrešaka. Izdvajamo sustav nazvan “savjetnik tijekom vožnje”, koji pazi da automobil ne dođe preblizu rubu linije na cesti, kao i poluautomatski parkirni sustav koji omogućuje Delti da se gotovo sama parkira na mjesto koje je prethodno procijenila prikladnim. U ponudi Delte je nekoliko motora: 1,4 T-Jet od 120 i 150 KS, potom 1,6 Multijet od 120 KS, 2,0 Multijet (165 KS), 1,9 TwinTurbo Multijet (190 KS). Mjenjači su ručni, automatski i robotizirani.

Želite prijaviti greške?