Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.06.2013. u 13:50

Tv novinari u RH prenose muljanja naše politike, ali pozovu njemačkog kolegu koji kaže kako to Nijemci vide; u Hrvatskoj je vlast koja štiti jednog zločinca.

Lijepo je kad i euroskeptik na svoje oči vidi prednosti koje donosi EU. U kojoj njemački novinari tumače nedolazak kancelarke u Zagreb bez muljanja. Sanja Mikleušević Pavić u "Temi dana" iz Njemačke uključuje novinara "Deutche Wellea", Srećka Matića. Kaže da je ta vijest glavna i u Njemačkoj, a poruka gledateljima je da je "u Hrvatskoj vlast koja štiti jednog zločinca", te "da to ubojstvo Njemačka neće zaboraviti". S obzirom da se i u Njemačkoj probila "alibi" vijest, kako Merkel ne dolazi jer je u izbornoj kampanji, a proširenje EU je nepopularna tema - Sanja ga i to pita.

"To je pokušaj instruiranja (javnosti)", brz je Matić. U studiju Sanja kontaktira SDP-ovca Peđu Grbina, koji, kao da ništa nije čuo, potvrđuje da sporni zakon ide u Sabor i na glasanje. Sanja ga suoči sa stavom Europske komisije koja se grozi ovog poteza. No, Peđa poručuje da je "ovaj zakon usklađen s EU zakonima, ne vidimo ništa spornoga". Ovdje je već i zadnji gledatelj shvatio da nas Grbin pravi i smatra tupavima, pa ga Sanja opet bocne i pita zar se vlast ne boji konfrontacije s EU.

"Ne, mi smo se obvezali poštovati zakone, ali okvirno", apsurdno će Peđa. Trebao bi učiti od kolege SDP-ovca i diplomate Tonina Picule, kao i D. Vukova Colića, koji upozoriše da je RH dobila snažnu političku poruku. "Dobro da glasnogovornik vlade Njemačke nije otvoreno kazao razlog (nedolaska)", pošteno objašnjava Picula, a Vukov-Colić da će se sada jače smatrati da RH nije zrela za EU, pa je i tupanima postalo sve jasno. E, nije Peđi, koji je odaslao još samo; "ne vidim kako bi sve ovo bilo povezano sa slučajem Đureković". Ne vidi, ne čuje, bolje da i ne govori.

PLUS

Tri su mjeseca od kako su u našoj vladi obećali da će nekako ograničiti deložacije iz jedine nekretnine i u kojoj stanuju dužnici. RTL Danas kaže, ništa nije od tada učinjeno, dnevno se iz stanova i kuća istjera 5 do 7 obitelji.

MINUS

Niti pet minuta nakon Teme dana, Tonino Picula daje izjavu i za Dnevnik HTV-a. No, u Dnevniku puštaju tek prvi dio izjave, o tome da nešto nije u redu između Njemačke i RH. A što to, pogledajte necenzurirano u Temi dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?