Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO Gradonačelnik Pjerino Bebić potvrdio vijest da slavni kreator pomaže obnovu vila na otoku

Sve boje Benettona u Hvaru

inv-02-txt.jpg
import
15.08.2006.
u 17:41

Hvarskog gradonačelnika Pjerina Bebića sreli smo u hvarskoj diskoteci "Veneranda" gdje se na VIP-partyju provodio s osiguranjem predsjednika Sjepana Mesića. U ugodnoj ćakuli uz koktele i sokove na licu smo mjesta provjerili neke od informacija koje smo čuli na hvarskoj pjaci, ali i popričali o paradi homoseksualaca o kojoj bruji otok.

VL: Je li istina da Luciano Benneton želi investirati u bojanje hvarskih pročelja?
BEBIĆ: O obnovi hvarskih pročelja razgovarao sam s direktorom kompanije Benetton za jugoistočnu Europu Svenom Bihlerom. Luciano Benetton ovdje već ima organizirani posao i u dobrim smo odnosima. Iznimno mi je drago što je u ime kompanije prihvatio moj prijedlog da nam pomogne financirati bojenje oronulih starih vila.

VL: Jeste li raspravljali o tome koje će boje prevladavati na fasadama starih hvarskih vila?
BEBIĆ: Među tim vilama ima i crvenih, i žutih... No, u lošem su stanju, opada im žbuka i ne izgledaju nimalo reprezentativno. O tome koje će boje biti na kućama nismo razgovarali.

VL: Hvarske vile imaju kulturnu vrijednost: hoće li investitori voditi računa o njihovu autentičnom izgledu?
BEBIĆ: Cijeli Grad Hvar kulturno je zaštićen, i konzervatori moraju odobriti sve zahvate u vizualni identitet građevina. Obnovu gradskih pročelja, na kojima ćemo surađivati s Benettonom, morati će odobriti splitski konzervatorski odjel na čelu s g. Belamarićem.

VL: Hoće li 19. kolovoza biti održana parada homoseksualaca na hvarskoj pjaci?
BEBIĆ: Dok sam ja gradonačelnik, neće! Homoseksualaca je uvijek bilo na Hvaru i nemam ništa protiv njih, ali neka svoju intimu zadrže za svoje hotelske sobe koje su i platili. Nije u redu da svoju intimu javno pokazuju pred obiteljima koje ljetuju na Hvaru, jer tu ima i djece.

VL: Je li istina da namjeravate zatvoriti "Carpe Diem", koji je nedavno uvršten među deset najboljih cocktail-barova na svijetu?
BEBIĆ: Želim Hvaru vratiti mir. Smatram da trebamo razvijati i kulturni, i sportski, i obiteljski turizam grada. Početkom rujna otvaramo stadion koji će imati travu bolju od maksimirske, a radimo i na golf-terenima. Zonu za zabavu želim premjestiti u uvale izvan grada.

Želite prijaviti greške?