Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.02.2013. u 12:00

Gospodo iz državne administracije, strpite se malo i ne prijetite tužbama jer plaća vam kasni samo zbog toga što malo "šteka" sustav koji bi trebao osigurati red i poštenje u sustavu isplata vaših plaća.

Činjenica da malo više od 13 tisuća zaposlenika koji rade u 17 ministarstava još uvijek nije dobilo svoje plaće, koje im se inače isplaćuju sedmog ili osmog u mjesecu, zbog toga što je \"zaštekao\" COP – novi sustav za isplatu plaća – nameće dva pitanja.

Prvo je: treba li ministar financija tvrdoglavo inzistirati da se plaće ne isplate sve dok COP ne profunkcionira – da se usprkos problemima plaće za siječanj ipak ne isplate po starom, manjkavom ali uhodanom sustavu – makar time riskira tužbe zbog kršenja kolektivnog ugovora koji, primjerice, pravosudnim policajcima jamči da im se plaće moraju isplatiti najkasnije 30 dana od posljednje isplate.

A drugo pitanje glasi: zar tih 13 tisuća službenika zaista ne može \"stisnuti\" zube i prešutjeti činjenicu da im plaće malo kasne. Iako, naravno, imaju pravo prosvjedovati jer im plaće kasne već peti ili šesti dan, malo mi se teško solidarizirati s njima u trenutku kada 82 tisuće radnika u realnom sektoru nisu primile plaću (i doprinose) ne samo za siječanj nego i za prosinac, a mnogi i za studeni, listopad... Mnogi od njih moji su prijatelj, kolege novinari, a s jednom takvom \"žrtvom\" iz realnog sektora stanujem pod istim krovom.

Stoga, gospodo iz državne administracije, strpite se malo i ne prijetite tužbama jer plaća vam kasni samo zbog toga što malo \"šteka\" sustav koji bi trebao osigurati red i poštenje u sustavu isplata vaših plaća.

Komentara 3

ME
melanija
15:47 13.02.2013.

ma jadni. sad nek vide malo kak je to. buju strajkali? nek daju otkaze. ima nezaposlenih koji ce radit i za pol njihove place!

DU
Deleted user
19:29 13.02.2013.

Tražili ste kukuriku pa imate kokošinjac mislim.

DO
doktorica
20:50 13.02.2013.

državni službenici su-zaštićena vrsta,pa makar bili nasilnici,alkoholičari i totalni neradnici-ne dobivaju otkaz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?