Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRGIL VAN DIJK

Zvijezdu od 85 milijuna eura otac je napustio u djetinjstvu, preživljavao je kao perač i skoro umro

UEFA Nations League - Third Place Play Off - Netherlands v Italy
Wolfgang Rattay/REUTERS
05.07.2023.
u 22:07

Nizozemska superzvijezda imala je trnovit put do slave i slavnih svjetskih stadiona

Nizozemski nogometaš i kapetan Oranja, Virgli van Dijk, jedan je od najboljih braniča na svijetu koji je držao i rekord za najskupljeg kada ga je Liverpool kupio od Southamptona za golemih 85 milijuna eura. 31-godišnjak rodom iz Brede predstavlja se kao vrhunski branič kojeg krasi mirnoća, tehnika i čvrstoća, Klopp je potpuno pogodio s njim. 

Međutim, malo je poznato kako je imao teško djetinjstvo jer je otac Ron napustio njega i njegovu obitelj ( majku Helen i mlađu sestru te brata) dok je mali Virgil imao 12 godina, stoga ne nosi prezime na dresu. Preživljavao je kao perač posuđa kako bi prehranio obitelj, a s 19 godina mu je puklo slijepo crijevo i skoro je preminuo od komplikacija. 

Srećom, uspio je iz svega toga izaći jači i ništa ga nije moglo pokolebati, uspon je započeo u škotskom Celticu, a nakon toga je ostvario transfer u najjaču svjetsku ligu, engleski Premiership. Vrhunac karijere doživio je 2018. godine kada ga je Liverpool platio spomenutih 85 milijuna eura, a kasnije ga je nadmašio samo Maguire koji je u United otišao za 87 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Inače, njegov otac je u međuvremenu pronašao novu ženu i izgubio kontakt sa svojom djecom. Danas ima 57 godina i bavi se popravkom i instaliranjem TV uređaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije