Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NAJBRŽIMA

Zubčić nakon četvrtog mjesta: Jako sam sretan i želim čestitati svojem timu

Zagreb: Hrvatska skijaška reprezentacija najavila novu sezonu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Igor Kralj/PIXSELL
09.12.2023.
u 16:00

Zubčića u nedjelju čeka i nastup u drugom slalomu u ovoj sezoni, na stazi na kojoj je prije dvije godine bio treći i tako došao do jedinog postolja u ovoj disciplini

Hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je četvrto mjesto na prvom veleslalomu nove sezone Svjetskog kupa, što mu je uvjerljivo najbolji veleslalomski rezultat u francuskom Val d'Isereu pa je bio jako zadovoljan, iako je za samo 12 stotinki izgubio mjesto na pobjedničkom postolju.

- Odličan start sezone u veleslalomu. Jako sam sretan sa četvrtim mjestom. Jasno, malo me muči što nisam završio na postolju, jer je bilo jako blizu. Verdu je pobjegao samo 12 stotinki. Međutim, fenomenalno, nisam nikad bio bolji od 13. mjesta ovdje u veleslalomu. Jako sam zadovoljan i želim čestitati svojem timu - izjavio je 30-godišnji Zagrepčanin.

Zubčića u nedjelju čeka i nastup u drugom slalomu u ovoj sezoni, na stazi na kojoj je prije dvije godine bio treći i tako došao do jedinog postolja u ovoj disciplini. Uz Filipa, će na startu biti i Samuel Kolega, 22. na prvom slalomu u austrijskom Gurglu, te Istok Rodeš. 

- Idemo se pripremiti za sutrašnji slalom. Dobro se skijam u slalomu, dečki se isto skijaju dobro. Idemo opet napraviti odličan rezultat - poručio je Zubčić.

Ovo četvrto mjesto je Filipu daleko najbolji rezultat u više od dvije i pol godine u ovoj disciplini, te općenito najbolji u posljednje dvije godine.

Posljednji put je među najboljih pet u veleslalomskoj utrci bio u ožujku 2021. godine u Lenzerheideu kad je osvojio drugo mjesto, a općenito gledano je posljednji put među pet najboljih bio u Val d'Isereu u slalomu u prosincu 2021. godine kad je bio treći.

Komentara 1

Avatar loka
loka
22:05 09.12.2023.

Bravo Fićo, čestitke svima👍😎❗️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije