Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Zovko spriječio ''petardu''

Roko Karanušić
Igor Kralj/24sata
20.09.2009.
u 14:57

Lovro Zovko pobijedio je Lukaša Dlouhyja 6-3, 6-4 u posljednjem meču polufinalnog Davis Cup dvoboja između Hrvatske i Češke u Poreču, čime je hrvatskoj reprezentaciji osigurao počasni bod.

U dvoboju dvojice specijalista za parove, Zovko je svladao pobjednika US Opena u igri parova i donio barem malo radosti hrvatskim navijačima u ovome susretu.

Dlouhy je tijekom meča napravio čak 16 dvostrukih servis-pogrešaka, a Lovro je mogao i lakše pobijediti budući da je u drugom setu vodio s 5-1. No, Dlouhy je s tri gema u nizu ugrozio Zovkovu pobjedu. Hrvatski se tenisač, servirajući drugi puta za meč u 10. gemu, spašavao break-lopte i propuštao meč-lopte, ali je na kraju ipak uspio slomiti otpor češkog tenisača nakon jednog sata i 15 minuta igre.

U prvom meču dana su Česi osvojili i četvrti bod pobjedom Jana Hajeka protiv Roka Karanušića 7-6(4), 6-4. Nakon izjednačenog prvog seta u kojem su obojica napravili po dva breaka, ali je Hajek bio bolji u tie-breaku, češkom debitantu u Davis Cupu u drugom je setu za konačnu pobjedu bio dovoljan break već u prvom gemu.

Bio je ovo drugi međusobni susret ove dvojice tenisača, a i prvi su odigrali ove godine u Hrvatskoj na zemlji. Točnije, na riječkom ATP Challengeru, i tada je uspješniji bio Hajek u dva seta. Inače, Hajek trenutno na ATP ljestvici zauzima 121., a Karanušić 131. mjesto.

 

Davis Cup, polufinale Svjetske skupine:

Hrvatska – Češka 1-4

Karanušić – Hajek 6-7(4), 4-6

Zovko – Dlouhy 6-3, 6-4

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije