Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI NOGOMET

\'\'Zlatnu četvorku\'\' otkrio Tiago, a danas su Grdovićeve uzdanice

'futsal'
''
19.04.2012.
u 09:29

Malonogometaši Nacionala u četvrtak (dvorana II Sportskog doma, 20 sati) igraju finale kupa Hrvatske

Malonogometni klub Nacional ušao je u ovu sezonu osjetno pomlađen i kao takav napravio veliki iskorak sa svojim mladim snagama.

Uz iskusne Koraba i Kujtima Morinu, Bojana Kubovića, Donalda Suvajca i mladog Daria Šastića, koji je kapetan mlade U-21 reprezentacije, te iskusne vratare Gorana Škorića i Roberta Funčića, veliki doprinos u ovoj sezoni pridonijeli su i mladi igrači Goran Ugarković (19), Sven Horvath (18), Mislav Banek (19) i Mislav Halilović (19).

Zlatna Nacionalova četvorka izdanak je Nacionalove akademija Gimka Nacional, koja je najbolja i najstarija futsal akademija u Hrvatskoj, a vrijedi istaknuti da se ta mlada četvorka prije dvije sezone okitila titulom najbolje Hrvatske juniorske momčadi.

Poslije juniorskog staža ovaj mladi \"četverac\" pridružio se seniorskoj momčadi, a svaki igrač ima stipendijski ugovor s Nacionalom i ne može napustiti redove svoga matičnoga kluba najmanje četiri godine.

Zlatnu četvorku, kako mnogi u Hrvatskoj zovu ovaj Nacionalov četverac, prije dvije sezone (dok su bili članovi mlađih kategorija) treninzima je prve momčadi Nacionala pridružio tadašnji trener, portugalski stručnjak Tiago Polido. Danas su oni uzdanice trenera i nekad doista velikog igrača Roberta Grdovića.

– Malonogometnu akademiju Gimka Nacional osnovali smo brat Korab i ja. Škola je počela raditi početkom 2006. godine. Na početku bilo je deset polaznika, a predvodio ih je Vibor Hulenić, nekadašnji član Zagreba – rekao je Kujtim Morina, igrač Nacionala.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije