Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana i Nika vrlo slabe

Zlatno doba: Iveku do krune pet stotinki!

'06.01.2009., Sljeme, Zagreb, Hrvatska - FIS Svjetski kup za skijase, Snow Queen Trophy odrzava se na Sljemenu. Za start nocne slalomske utrke na Sljemenu prijavljeno je 75 skijasa. / ivica kostelic P
'Marko Lukunic/Vecernji list'
30.12.2009.
u 11:05

Novi spektakl na Sljemenu, kakav se pamti iz Janičina zlatnog doba. Ponovo 20 tisuća ljudi i opet nevjerojatna drama! Nije bilo padova, nije se skijalo bez štapova, ovaj put sve su oči bile uprte u štopericu.

Navijanje je bilo toliko glasno da se čulo do 200 tisuća hrvatskih skijaških rekreativaca koji su pili kuhano vino u Europi. Francuz Grange je i uz to uspio obraniti prvo mjesto, a na kakvom je terenu skijao najbolje je opisao Ivica:

– Kad sam krenuo sa starta, čuo sam trube čak iz ciljne ravnine. Takvih navijača nema ni u Schladmingu ni u Kitzhbühelu. No, staza je bila postavljena kao da vozimo Pinokijev kup. Pa ovo je najlakši postav ove sezone – kazao je Ivek.

Mislio je reći, nije to bilo za njega, Profesora, već za mlade učenike. Dokazao je to Šamšal koji je prvi put u karijeri osvojio bodove. Zbog boli u leđima i koljenima nastup je upitan. Treća sreća za Ivicu?

Rezultati 2009. godine:

Muški

1. Grange (Fra) 1:53.31

2. Kostelić (Hrv) +0.05

3. Grazzioli (Ita)+0.35

22. Šamšal (Hrv) +2.53

Marinelli nije ušao u drugu vožnju

Ratkić nije ušao u drugu vožnju

Zrnčić Dim nije završio prvu vožnju

Žene

1. Riesch (Njem)1:58.96

2. Gius (Ita)+0.44

3. Zahrobska (Češ) +0.63

16. Jelušić (Hrv) +2.68

19. Fleiss (Hrv) +3.25

Novoselić nije izborila drugu vožnju

Ferk nije izborila drugu vožnju

Palić nije izborila drugu vožnju

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije