Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALFA I OMEGA

Zlatko Zahovič se trudi biti veći Mamić i od Mamića

Zlatko Zahovič
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
08.03.2016.
u 22:45

'Dok je Zahovič tamo, očito nema kruha za hrvatske trenere.'

Pao je još jedan hrvatski trener, no ovaj put ne u našoj ligi kojoj je svojstveno mijenjanje trenera. Iz Maribora je “pakrački dekret” dobio Krunoslav Jurčić. Ne, nije zbog rezultata iako je u posljednjem kolu zabilježio 1:0 domaći poraz od ne baš jakog Celja. To mu je tek drugi poraz otkako je trener Mariborčana, prvi je doživio još početkom rujna, ubrzo nakon što je postao trener tog kluba.

Jurčić je, otkako je sjeo na klupu Maribora, u Sloveniji osvojio najviše bodova, prestigao je Goricu koja je tada imala devet bodova više, približio se i Olimpiji na samo tri boda, a onda je došao taj poraz. Koji nije morao puno značiti jer ovog se vikenda igra derbi i Maribor se mogao vratiti u igru.

– Maribor nikada lošije nije izgledao otkako sam u klubu – ustvrdio je prvi čovjek kluba Zlatko Zahovič, no slovenski mediji i navijači Maribora demantiraju ga. Tvrde da je Maribor igrao najljepše, najatraktivnije, a i vrlo efikasno.

I navijači su cijenili našeg trenera, ali kako je Zahovič apsolutist, njega ne zanimaju navijači kluba, opako bi se trebali uvrijediti na njegove riječi:

– Nismo mi tu da bismo ispunjavali želje navijača!

Čelnik kluba, sve i da tako misli, to nikada ne smije reći, bit će zanimljivo kako će odgovoriti Viole.

Kruno je morao otići.

– Nisam iznenađen jer sam naslutio da bi se takvo što moglo dogoditi, još od priprema se osjećalo nešto u zraku. No, kako bilo, mogu reći da sam ponosan na ono što sam napravio u Mariboru – kazao nam je Kruno Jurčić nakon što je klub (Zahovič) odlučio da hrvatskog trenera vrati u Zagreb.

Milanič će ga slušati

A Zahovič je tako odlučio jer Jurčić baš nije bio poslušan trener, drznuo se sam birati taktiku, formaciju, sustav i igrače koje će poslati na teren. A Zahoviču se to ne sviđa, on želi imati sve u svojim rukama pa kad je vidio da to kod Jurčića ne prolazi, počeo je igrati svoju igru. Uostalom, kako protumačiti da je već imao sve dogovoreno s Darkom Milaničem, bivšim trenerom Maribora koji se nakon Sturma i Leedsa vraća pod mariborsko Pohorje.

Nije slučajno izabrao Milaniča s kojim je radio pet godina, kako nam kažu slovenski kolege, u toj situaciji trener je zapravo Zahovič.

– Žao mi je što je Kruno dobio otkaz, ali kad je odlazio u Maribor, rekao sam što ga tamo čeka. Da nema Zahoviča, bila bi to druga priča. Maribor je klub u kojem bi svaki trener volio raditi i normalno da je Jurčić rado išao, ali moglo se očekivati što će mu se dogoditi – kazao je današnji izbornik naše reprezentacije Ante Čačić koji je još kraće od Jurčića vodio ljubičaste.

– O klubu mogu reći samo najbolje, Maribor je, uz Dinamo, najorganiziraniji i najstabilniji klub na ovim područjima. Ako iz te priče maknemo Zahoviča, to je sjajan klub. I napravio sam samo dobar posao, četiri mjeseca je bilo sve vrhunski, dobro je išlo u prvenstvu i kupu, ušli smo u skupinu Europske lige bez poraza. No, onda je počelo Zahovičevo “gušenje” – prisjetio se Ante Čačić.

Uvijek se stvarao dojam da je u Dinamu Zdravko Mamić taj koji sve određuje, pa i ono što se događa na terenu. Istina, uvjerili smo se u dva slučaja da je stariji Mamić intervenirao, jednom kad je u kupu zvao Sammira i Vidu da im objasni neke stvari prije produžetaka sa Zadrom (očito neuspješno jer je Dinamo ispao), tada je trener bio baš Čačić. Drugi put je javno intervenirao kad je od brata Zorana tražio da u igru uđe Ognjen Vukojević i oprosti se od publike. Naljutio je tada mlađeg brata koji je revoltiran napustio klupu usred utakmice.

No, svi treneri Dinama nam kažu da se Zdravko Mamić nije uplitao u rad trenera. Naravno da je imao utjecaj, da su treneri znali da je, primjerice, mladi Mateo Kovačić klupski prioritet i da treba igrati što više.

Misli da je najpametniji

A Zlatko Zahovič je veći Mamić od samog Zdravka po tom pitanju.

– Ne, Zdravko se nikad nije uplitao, inzistirao na nečemu. Razgovarali smo puno i to je normalno. Ma, Zahovič želi biti sve. No, nisam mu dao da mi se miješa u posao pa je, sjetite se, dao ostavku. Ipak, za dva tjedna se vratio, nije izdržao. Bahat je, misli da je najpametniji i da sve zna i ne bih trošio puno riječi na njega. Zato je sad doveo Milaniča, jer koliko su mi ljudi rekli, kad je s njim surađivao, sve je štimalo jer je zapravo Zahovič bio trener. Očito je da Zahovič ne može bez toga da se miješa u trenerski posao – kazao je Ante Čačić uz dodatak:

– Dok je Zahovič tamo, očito nema kruha za hrvatske trenere.

Kako je on pravi šef tog kluba, koji je, mora se priznati odlično posložio, njega će se slušati i dalje, a sad se može baciti u svoj hobi, biti trener iz sjene. Što mu Čačić i Jurčić nisu dozvolili.

>> Kruno Jurčić dobio otkaz u Mariboru, izdržao je samo šest mjeseci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije