Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić progovorio o Nikoli Kaliniću i otkrio zašto je odbio klupu BiH

Doček Zlatka Dalića u Varaždinu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/5
19.07.2018.
u 18:20

– Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući sa Svjetskog prvenstva. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ovih je dana iznimno tražen. Čovjek koji je s vatrenima ostvario najveći uspjeh u povijesti našeg sporta dao je intervju za Radio Sarajevo u kojem se prisjetio svojih početaka.

– Emocije su na vrhuncu... Krenuo sam otpočetka, to se ne može zaboraviti. Znam tko sam i što sam. Znam što sam bio i što sam sve prošao da bih došao do ovoga. Jedino bih poručio našim ljudima u Bosni i Hercegovini, odakle sam i sam, da ne odlaze iz države, da ostanu u ovoj lijepoj zemlji. Moramo raditi na boljem sutra, svima nama, bez obzira na to iz kojeg smo grada, koje vjere. Trebamo voljeti BiH – rekao je Dalić.

Doček Zlatka Dalića u Varaždinu
1/74

Dalić je bio u kombinacijama za izbornika Bosne i Hercegovine.

- To je bilo davno i ne bih se vraćao, ali kada inzistirate, kazat ću vam... Ćiro Blažević me prvo zvao za pomoćnika, ali ponudu nisam prihvatio samo iz jednog razloga, jer sam  već imao drugu opciju. Ponudu sam dogovorio ranije, a baš u to vrijeme mi se javio Ćiro s prijedlogom da mu budem prvi suradnik. Poslije Ćirinog odlaska sam dobio ponudu da budem izbornik Zmajeva, ali sam je morao odbiti.  Možda nije bilo ni realno da budem selektor BiH, nisam imao snagu za to.

Osvrnuo se i na situaciju s Nikolom Kalinićem.

– Neću se mnogo vraćati na tu situaciju. Žao mi je zbog toga. Kazat ću vam samo, da sam sa svoje strane sve napravio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući sa Svjetskog prvenstva. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan.

Priča se i da bi mogao napustiti klupu Hrvatske jer ima bogate ponude.

– S Nogometnim savezom Hrvatske imam ugovor još dvije godine. Sada sam na vrhuncu i moram biti oprezan.

>> Pogledajte najbolje trenutke s dočeka vatrenih

Komentara 58

DU
Deleted user
18:57 19.07.2018.

Ne bih se htio miješati u konkretan slučaj, ali pozadinski kontekst -čini mi se da je Kalinić bio već ozlojeđen svojom ulogom u talijanskoj ekipi za koju igra i da je kao takav, dakle frustriran, aterirao kod Dalića i da mu je pod hitno trebao ego boost, što bi prevedeno bilo ego podsticaj. I da je krenuo u pobunjeničkom stilu kad je shvatio da je ova godina takva za njega i u reprezentaciji. Uostalom, tamo manje više vrijede brodska pravila - radiš što ti kapetan naredi, ako odbiješ, slijedi iskrcaj u prvoj luci.

ST
stefj
18:57 19.07.2018.

Žalosno, ali Daliću bi možda bilo najbolje da ode i ostane heroj zauvijek. Pitanje je da li može ponoviti uspjeh i održati nivo kvalitete reprezentacije, a njegov kiks čeka svaki mrzitelj... Što mislite, koliko bi se ljudi veselilo kiksu Hrvatske, da može napasti Dalića, njegovu vjeru, njegovu ljubav prema Hrvatskoj itd. Već sad mu izrezuju izjave u mainstream medijima, a reprezentaciji gase mikrofon i tjeraju je s pozornice. Kako će biti kada će mrzitelji opet biti u prvom planu?

DU
Deleted user
19:24 19.07.2018.

Gospodine Dalic, hvala vam od sveg❤✌🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije