Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štimac za srbijanski Press

Živimo u huliganskom vremenu i ne treba nam regionalna liga

stimac
Nino Strmotić/Pixsell
17.11.2010.
u 14:15

Platini samo daje paušalne ocjene, a bolje bi bilo da nam najprije dodijeli organizaciju EP-a da izgradimo stadione

U intervjuu za beogradski dnevni list Press kandidat za predsjednika HNS-a Igor Štimac oštro se usprotivio ideji o formiranju regionalne nogometne lige.

- Nema šanse! Teško je procjenjivati Platinijeve paušalne ocjene... To je njegov osobni stav, ali ne postoji nijedan sličan pozitivan primjer koji bi mogao služiti kao vodilja. Skandinavci, čije su države znatno uređenije od naših, imali su sličan projekt koji se nije pokazao korisnim. Nisam pristalica takvih pothvata jer živimo u huliganskom vremenu. Platini bi, ako zaista tu ideju smatra dobrom i korisnom, mogao reći ili učiniti nešto konkretno. Neka nam dodijeli da zajedno organiziramo Europsko prvenstvo, počnemo gradnju stadiona pa da poslije toga pričamo o zajedničkoj ligi. Uostalom, tu će biti presudan utjecaj visoke politike, rekao je Štimac.

Smatra da države moraju riješiti mnoge probleme prije nego što se steknu uvjeti da se klubovi s Balkana opet ujedine u nekoj zajedničkoj ligi.

- S tržišne strane gledano, taj broj najjačih klubova iz regije vjerojatno bi opravdao ulaganja i osnivanje lige, ali sigurnosni problemi bili bi veći od toga. Prvo bismo morali srediti domaća natjecanja. Država bi morala riješiti problem financiranja, odnosno sufinanciranja klubova, kao i probleme infrastrukture. Svi bismo morali uložiti maksimum u sređivanju nacionalnih prvenstava i onda vidjeti zadovoljava li nas to. Tek poslije bismo mogli govoriti o regionalnoj ligi, rekao je Štimac.

Ključne riječi

Komentara 13

VI
vidimškoj
16:01 17.11.2010.

cromark ++ a može li nam Srbija bit ljubavnica ????

KA
Kakma
14:41 17.11.2010.

Imas pravo.Nismo u stanju ni u Hrvatskoj napraviti red a kamoli vani.Sjetite se samo slucaja u Sivericu kad su Bukarice nemilosrdno napale sudca.

Avatar spokivg
spokivg
18:21 17.11.2010.

kandidat za predsjednika HNS-a sve navijače je ovim riječima nazvao huliganima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije