Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grčka - rusija 20.45

Žirjanov: Uopće nas ne zanimaju Grci

'Russia\'s defender Yuri Zhirkov (L) and Russia\'s striker Andrey Arshavin (C) take part in a training session at the Victoria stadium in Sulejowek on June 14, 2012 at the Euro 2012 football champions
'NATALIA KOLESNIKOVA'
16.06.2012.
u 12:50

Iako su nakon uvodne pobjede nad Češkom (4:1) najavljeni kao moguće veliko iznenađenje Eura, uoči zadnjeg kola Rusima prijeti čak i ispadanje.

Za prolazak u četvrtfinale treba im bod protiv Grčke.

– Nema šanse da ćemo igrati na bod, jer se takav pristup obično osveti. Na sreću, Grčka će morati napasti jer njima igra jedino pobjeda, a onda ćemo i mi imati više prostora u napadu – rekao je ruski izbornik Dick Advocaat.

Lijevi vezni Rusije Konstantin Žirjanov smatra da su veliki favoriti u današnjoj utakmici.

– Uopće nas ne zanimaju Grci i njihova taktika. Rezultat će ionako ovisiti o tome kako mi budemo igrali. Kvalitetnija smo reprezentacija od njih. Naši ciljevi na Euru jako su visoki i to moramo pokazati – smatra Žirjanov.

Ruse više od Grčke brine mogući novi incident njihovih navijača, koji bi značio minus šest bodova u sljedećim kvalifikacijama za Euro.

– Mi se igrači ne opterećujemo time, to ionako nije u našim rukama – poručio je Žirjanov.

No, Rusko Savez već je najavio žalbu Uefi, jer smatra da nisu odgovorni za ubacivanje baklji na teren.

Grci se pak hrabre da mogu učiniti malo čudo i proći dalje.

– Nitko nije vjerovao u nas ni 2004., pa smo na kraju osvojili naslov. No, ne smijemo loše ući kao u prve dvije utakmice – rekao je izbornik Grčke Fernando Santos i dodao:

– Napast ćemo Rusiju, ionako nam igra jedino pobjeda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije