Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI DINAMOVAC

Željko Petrović asistent Hiddinku u Anžiju

\'sport.....zagreb......06.06.2007. stadion maksimir - kvalifikacije za ep 2008/ hrvatska-rusija/ hiddink foto: marko lukunic\'
Marko Lukunic/PIXSELL
17.02.2012.
u 21:48

Hiddink i Petrović upoznali su se u Nizozemskoj, gdje je bivši igrač Dinama igrao, a potom i trenirao Waalwijk

Iako je proteklih dana tvrdio da je u Rusiju otišao zbog skijanja, Nizozemac Guus Hiddink jučer je postao trener Anžija iz Mahačkale. Hiddinka je očito smekšao novac jer mu je bogati gazda kluba, milijarder Sulejman Kerimov za godinu i pol ugovora obećao 15 milijuna eura.

Zanimljivo, za pomoćnika je Nizozemac uzeo Željka Petrovića, Crnogorca koji je s velikim uspjehom igrao za Dinamo u zadnjoj sezoni jugoslavenske lige. Petrovićeva poveznica s Hiddinkom je niz godina provedenih u Nizozemskoj (igrao za PSV i Waalwijk). U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Petrović je samostalno vodio Waalwijk, Boavistu i japansku Urawu, dok je asistent bio u West Hamu i HSV-u,

Hiddink će se pak potpisom za Anži vratiti u Moskvu, gdje je živio četiri godine (od 2006. do 2010. dok je bio ruski izbornik.

Naime, zbog nesigurne situacije u Dagestanu, momčad Anžija ne boravi u Mahačkali, gdje joj je stadion, nego u Moskvi, iz koje putuje na utakmice ruske lige.

Hiddink sa 10 milijuna eura godišnje neće biti najplaćeniji član Anžija. Naime, prva zvijezda kluba Samuel Eto'o zarađuje čak dvostruko više.

Hiddink je kao uvjet za potpis zahtijevao da klub mora oformiti omladinsku školu. Bogati gazda Kerimov pristao je na taj zahtjev, no odmah je dao do znanja da će on i dalje odlučivati kod kupnji nogometnih zvijezda poput Carlosa i Eto'oa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije