Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DERBIJA Vodstvo Torcide optužuje policiju i klub zbog privođenja

'Žele li stihiju imat će je!'

13.02.2006.
u 18:20

SPLIT Derbi je prošao i dobro je što je prošao. Stanje poslije utakmice je redovito deseci prijavljenih navijača zbog divljanja, nasilja, droge, pijanstva, zabranjene pirotehnike, napada na policiju, paljenje stolaca na stadionu... Ništa novo ni za Hajdukovu upravu ponovno će im stići prekršajna prijava zbog loše organizacije.

Nezadovoljni smo radom zaštitara koji su dopustili unošenje pirotehnike obrazložio je Nino Ćurić, načelnik Ureda načelnika splitske Policijske uprave. Negdje je procurilo da su Toricidi dopustili unošenje baklji za proslavu 95. rođendana bilih, no to je Ćurić kategorično demantirao i napomenuo da zakonom ne namjeravaju raditi kompromise. Policija je jučer popodne privela i dinamovca kojeg terete za napad na policajca na Poljudu, a jučer su nakon noći u pritvoru na Bilicama puštena petorica torcidaša koje su okrivili za subotnji incident u marjanskom tunelu. Bili su među njima i tajnik Torcide Toni Ljubić i predsjednik skupštine te navijačke skupine Velimir Ronkulin.

Budimo realni, policija je ovo privođenje i blokadu tunela ciljano napravila! Da je tome tako, potvrđuju i nebulozni iskazi interventnih policajaca na sudu koji se više ne sjećaju tko je palio baklje u tunelu. Jedan je čak odbio svjedočiti. Subotnji karusel ni po čemu nije odudarao od običaja uvriježena već desetljećima. Nikakvih spornih trenutaka tu nije bilo. Ovo je izravni napad na klub Hajdukovih navijača.

Ne mogu kazati da iza svega stoji policija, no očito je da su dobili mig s više instance. Moguće je da je to baš uprava Hajduka. Znate u kakvim smo odnosima s njima, a ti ljudi doveli su klub na najniže grane. Ako država želi stihiju, imat će je rekao je Vele Ronkulin te najavio da će se Torcida brzo dogovoriti o daljim koracima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije