Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Mamić:

Eduardo će napasti Kovača i savez pa se povući iz reprezentacije

Mamić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
29.06.2014.
u 14:43

– Imam informacije da će se Eduardo oprostiti od reprezentacije. I to je ono što je prljavo – rekao je Mamić.

Zdravko Mamić nakon duljeg vremena oglasio se i progovorio o neuspjehu reprezentacije, Dinamu, ali i najavio da će se Eduardo da Silva sutra oprostiti od vatrenih. Izvršni Dinamov predsjednik i prvi dopredsjednik HNS-a gostovao je u emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji.

– Nisam išao na SP jer je bilo dovoljno onih koji su tamo trebalo biti, a imao sam vrlo važnog posla u Zagrebu. Tijekom prijelaznog roka doveli smo sedam ozbiljnih igrača – objasnio je Mamić zašto nije išao na SP pa prokomentirao nastup reprezentacije:

– Ocjena je 3. Ne možemo nazvati to uspjehom, ali nije u redu da to nazovemo neuspjehom jer se nismo osramotili. Prva utakmica protiv Brazila je usmjerila tijek događaja. Najblažim rječnikom – to je bila oružana pljačka. Svi elementi koji su bili odlučujući za rezultat su bili usmjereni protiv Hrvatske. Nakon toga smo morali protiv Meksika ići na pobjedu, a onda se naša momčad slomila.

– Teško mi je javno istupati jer se oni ne mjere normalno, nego se uvijek izvrće i traže afere. Javnost je zaslužila moju istinu, a krojači odnosno mediji mene nisu zaslužili. Zbog toga ću se strateški izražavati. Kovač ima moju podršku.

Vukojević se nije trebao oprostiti

Kako komentira Kovačeve poteze koji nisu najbolje doživljeni u Hrvatskoj?

– Kovač nije imao mogućnost da cijeli ciklus vodi reprezentaciju. On nije mogao imati stopostotni uvid u mogućnosti naših igrača. Njemu se nitko nije mogao suprotstaviti u izboru, bio je sam svoj majstor. Javnost i mediji su mu dali legitimitet. Ne želim se pridružiti onima koji pljuju po izborniku jer on to nije zaslužio.

Ognjen Vukojević se nakon Brazila povukao iz reprezentacije, a navodno se spremaju još neki igrači.

– Nemam pravi uvid u situaciju jer je predsjednik Šuker još u Brazilu. Nisam razgovarao ni s jednim reprezentativcem, ali mi se ne sviđa ovo što se povlači po novinama. No, Ognjen Vukojević je najbolji i najčestitiji igrač koji je prošao kroz moj život. Njegovu odluku razumijem, ali je ne opravdavam. Ima 30 godina, hrvatska reprezentacija mu je dala ime i prezime. Mislim da to nije trebao napraviti. Hrvatska je sveta, a otkazi ne spadaju u tu kategoriju.

Halilović je morao ići na SP

Prvi strijelac lige Duje Čop nije bio na popisu za Brazil.

– Ni s čim nismo bili iznenađeni iako se javno zna da sam zagovarao odlazak Alena Halilovića na SP. No, koga kod Mamić zagovara, mediji rade kontra. Na popisu je bilo nekoliko putnika, a ne igrača. Njih određuje savez, a da sam ja Šuker, budite sigurni da bi tamo bili Halilović i Ademi. Tko će odgovarati ako Halilović bude igrao za BiH, a ne za Hrvatsku? To je moja jedina zamjerka Niki. On mora poslušati malo glas javnosti.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Sammir nije trebao ići na SP

Marcelo Brozović nastupio je protiv Brazila.

– Talijanski Inter nudio je četiri milijuna eura, što smo "otkantali". Mi imamo svoje planove, a to je da ovo bude najbolja europska sezona Dinama posljednjih godina. Marcelo Brozović je u našim planovima.

Je li Sammir trebao više igrati?

– Sammir je davno trebao biti u kadru jer se još nikad nije dogodilo da je netko šest godina najbolji igrač lige, a nije u reprezentaciji. On je bio žrtva centara moći i medija. Sammir sada nije ni trebao biti na Svjetskom prvenstvu jer prije toga šest mjeseci nije igrao nogomet i nije bio na fizičkoj razini. Ako bude igrao u Getafeu, neka igra, ali ovo je bio krivi tajming.

Dinamo u Ligi prvaka?

– Trebamo biti ponosni na uspjehe Dinama. Naravno da bismo željeli bolje rezultate i zato se sada pokušavamo pojačati. Silno želimo još jače zakoračiti na europsku scenu. Više nam nikakvu radost ne izazivaju trofeji u hrvatskoj ligi – rekao je Mamić pa poručio:

– U sljedećih 10 godina će Dinamo minimalno osam puta igrati Ligu prvaka.

Igor Štimac je otišao s mjesta izbornika.

– Jako sam tužan zbog toga, pridonio je uspjehu. No, nije imao uvjete za rad. Od početka je bio etiketiran, mediji su ga masakrirali i u takvim uvjetima je nemoguće raditi. Također, Kovač će se morati naviknuti na surovu hrvatsku stvarnost.

Eduardo se na ružan način sprema oprostiti

Dinamo je doveo vratara Eduarda, a što je s "pravim" Eduardom?

– On ne želi doći što mi je jako žao. Imam informacije da će se Eduardo oprostiti od reprezentacije. I to je ono što je prljavo. Moraju znati da im je reprezentacija dala velike transfere. Eduardo se sprema u ponedjeljak navodno vrlo ružno napasti savez i izbornika i vrlo ružno povući iz reprezentacije. Zvao sam ga da dođe, platio bih ga kao nikada, što je on odbacio. Toliko mi je lošeg učinio, ali mi je interes Dinama ispred svega. On se sada sprda s Dinamom i reprezentacijom. I zato ću dati podršku Kovaču.

Robert Murić je otišao u Ajax.

– To ne služi na čast njegovim roditeljima koji su prevarili klub ni njegovim savjetnicima. Najviše me šokirao Ajax koji je povukao razbojnički potez.

Zašto Dinamo ne raspiše izbore po načelu "jedan član, jedan glas"?

– Ne vidim razlog zašto bi raspisivali izbore dok legitimna uprava radi fantastičan posao. Država se gospodarski raspada, a sve to u Dinamu štima. Zašto ne mijenjamo ono što je loše. Izbore traže ljudi koji su spletkari i koji imaju nečasne radnje. Žele srušiti i destabilizirati klub. Jednostavno, ne vidimo razloga da mijenjamo sustav koji funkcionira – rekao je Mamić pa se osvrnuo na navijače:

– Oni koji kad Dinamo vodi 4:0 odlaze sa stadiona nisu navijači. Niti oni koji troše grla da Dinamo bude izbačen. Svaki čovjek se treba boriti za svoja prava, ali to nije način.

Ciboni prijeti stečaj...

– Mislim da se to neće dogoditi dok je Bandić gradonačelnik. Nije Bandić doveo Cibonu u ovu situaciju, nego je on samo spašava. No, svaki put kad napravi nešto za taj klub, ima samo politički štetu.

Za kraj se osvrnuo i na bivšeg ministra Željka Jovanovića.

– Uvijek sam govorio unaprijed i preventivno. Najveća je blamaža što je Jovanović izabran za ministra. Sve što sam rekao pokazalo se točnim. O njegovu uspjehu govori to što ga je onaj koji ga je postavio i maknuo prije vremena.

>> Vukojević se oprostio, je li Eduardo sljedeći?

Komentara 93

ČI
Čika
15:13 29.06.2014.

Nemam nekih simpatija prema mamiću, ali ovi jazavci koji se opraštaju od reprezentacije sa 28 ili 30 godina su odvratni. Samo im je do love, pa im je i onaj "sitniš" (140 000e) koji dobiju u nacionalnom dresu omalen za njihov, u usporedbi sa Meksikom, truli trud. Fuj!

ZI
zinedine
15:56 29.06.2014.

Meni je žao da se Dudu i Ogi opraštaju, ali ih razumijem, pogotovo Eduarda. Igrača koji je toliko golova zabio i koji nas je toliko puta izvukao iz govana. Svi pričaju kako Dudu ne igra u klubu, a baš je u zadnjim kolima u prvenstvu i kupu bio jedan od boljih igrača. Ali se zato u repku poziva i šansu dobija Sammir koji je u cijeloj sezoni odigrao jedno dobro poluvrijeme, dok su mu najtekme bile one za šankom. Dudua, koji je toliko dao za reprezentaciju, su šikanirali i Bilić i Štimac i Kovač, a forsirali totalnog antitalenta kao što je Jelavić. Po čemu je Jelavić zaslužio tolike prilike!? Dudu sigurno nije u formi u kojoj je bio prije one ozljede, ali i ovakav je ZIDANE :) za Jelavića. U kakvoj je formi, kako i koliko Jelavić igrao u svom klubu? Po meni nije zaslužio ni poziv, a evo ga igra u skoro svakoj tekmi. Što se tiče Vukojevića, on sigurno nije Luiz Gustavo, ali tko se sjeća našeg izbornika na početku reprezentativne karijere zna da po tom njegovom (Kovačevom) kriteriju niti on sam nikad ne bi dobio šansu zaigrati u repki. Prvih par godina nije znao dodati točnu loptu prvom do sebe, a kamoli malo dalje. Kasnije je postao pravi igrač i vođa. Po Kovačevom kriteriju šansu nikad ne bi dobio niti Jurčić koji je imao igru samo prema nazad (prema naprijed je bio gori čak i od Kovača u njegovim prvim reprezentativnim godinam), ali ga je Ćiro znao uklopiti u igru repke i puno je doprinio osvajanju bronce. Nije na njegovo mjesto gurao Prosinečkog, Asanovića ili Bobana jer je znao da bi to bio idiotizam. Zato razumijem dečke da se opraštaju. Jer, ako oni ne mogu dobiti nikakvu priliku ili ih dobijaju na kapaljku, a neki drugi ih dobijaju bez ikakvih razloga i zasluga to se po meni zove maltretiranje i omalovažavanje, a to ovi dečki nisu zaslužili.

SE
sestrićna
15:05 29.06.2014.

svi ti koji sad pljuju po izborniku i odlaze su zaradili masnu lovu sami tim što su pozvani u reprezentaciju..sad im ona više nije bitna jer su puni kao brod..jadnici..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije