Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNO SE UKLOPIO

Zbog Torcide mu rekli da ne dolazi u Dinamo, no on ga je ipak odabrao!

Damian Kadzior
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/3
30.10.2018.
u 14:59

U Dinamu igrači očito nisu posebno “škrti” pa ne pucaju sa svih pozicija da bi popravili statistiku u rubrici “pogoci”

Nekad je lakše zabiti nego asistirati, jer često je dodavač za gol napravio puno veći posao od samog strijelca, a onaj kojeg se slavi jer je pogodio mrežu, nerijetko ima vrlo lagani posao.

No, u Dinamu igrači očito nisu posebno “škrti” pa ne pucaju sa svih pozicija da bi popravili statistiku u rubrici “pogoci”.

Još nije prvotimac

Po tome je najmanje škrt, a zapravo najbolji asistent naše lige, Poljak Damian Kadzior. Desno krilo Dinama, još se nije izborio za svoje mjesto u prvoj postavi, prednost, pogotovu u važnijim (europskim) utakmicama, ima Izet Hajrović. Kojeg nije lako istisnuti s te pozicije jer igra doista dobro, uostalom u ovoj je sezoni šest puta bio strijelac i još je pet puta dodao suigračima za gol. No, Kadzior je doista impresivan svojom lijevom nogom kojom redovno pronalazi gotovo dirigiranom loptom plave suigrače koji onda pospremaju te lopte u suparničke mreže. Kadzior je prvi asistent naše lige, osam puta je dodao za gol (posljednji put u nedjelju Budimiru u Koprivnici). A taj 26-godišnji Poljak odigrao je 934 minute u ovoj sezoni. Taj simpatični mladić u Dinamo je stigao ovog ljeta, želio ga je upravo Nenad Bjelica, koji ga je dobro upoznao u Poljskoj. Uspio ga je dovesti iz Gornika i malo naljutio svoj bivši klub Lech iz Poznanja. Jer, i oni su htjeli dovesti Kadziora, ali Bjelica je očito bio uvjerljiv.

– Došao sam radi Bjelice, kad me nazvao i pitao hoću li doći, nisam dugo razmišljao – kazao je po dolasku u Dinamu Kadzior.

Zanimljivo, predsjednik bivšeg kluba rekao mu je da može u bilo koji klub osim u Dinamo. Jer, navijači Gornika zovu se Torcida i imaju prijateljske odnose navijačima Hajduka, no Kadzior je ipak odlučio doći u Maksimir.

Kadzior je stigao s lakšom ozljedom tako da nije prošao cijele pripreme s plavima, ali je očito da je uhvatio korak s momčadi i kad god dobije priliku u plavoj momčadi, nešto konkrentno napravi.

Kad se računa i Europa, onda je statistika plavih još bolja, Damianovim osam asistencija, čak sedam je (uz tri gola) dodao Dani Olmo, Izet Hajrović i Mario Gavranović pet su puta asistirali i po šest puta bili strijelci.

Trenira desnu nogu

Kadziora dugo nije htio gol, stalno je upisivao ‘samo’ asistencije, a onda je konačno u osmom kolu zabio Interu, da bi svoj drugi pogodak postigao ove nedjelje Slavenu Belupu za 2:0 pobjedu na asistenciju Danija Olma. I to glavom, iako nije oličenje nogometne visine sa 175 centimetara. No, njegova snaga je lijeva noga, koja je doista ubojita, a sa svojom desnom se znao i našaliti.

– Desna mi služi samo za ulazak u tramvaj, haha. Šalim se, radim na treninzima kako bih i desnom bio što bolji. Uostalom, u 1:0 pobjedi nad Goricom baš sam desnom asistirao Olmu za gol – kazao je Kadzior, koji je prošle sezone u Poljskoj više zabijao nego asistirao, jedanaest puta je bio strijelac, a devet puta dodavač.

Kako bilo, Nenad Bjelica je očito znao kakvog igrača dovodi, a sad samo mora birati između Kadziora i Hajrovića na desnom krilu. Koga god izabrao za neku utakmicu, teško može pogriješiti.

>> Pogledajte i što je Balotelli napravio prijatelju

 

Komentara 6

MA
Marsijanac
15:46 30.10.2018.

Hvala Maminjo!

DU
Deleted user
15:44 30.10.2018.

Tko slusa navijace, taj ce sigurno uspjeti. Haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije