Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI NA POLJUDU

Zbog stotinjak huligana plaćamo 1,7 milijuna kuna

Navijači
Arhivska fotografija
28.10.2009.
u 10:14

Nekoliko stotina huligana koji će se naći na utakmici Hajduka i Dinama državu će stajati gotovo dva milijuna kuna.

U Splitu se na derbiju Hajduka i Dinama ne očekuje više od 15.000 gledatelja, a državni proračun zbog te jedne utakmice bit će “kraći” gotovo dva milijuna kuna. U doba recesije, pa čak i kad nije takvo krizno vrijeme, to je bacanje novca. Naime, veliko osiguranje organizirano je ponajprije zbog gostujućih navijača, ovaj put Dinamovih. Njih nekoliko stotina, pa da ih je i više od tisuću, državu će stajati toliko novca. No Večernjakovu ideju da se zabrani odlazak navijača na gostovanja i uštedi novac nitko nije ozbiljno razmotrio, država očito ima novca za bacanje.

Primjerice, za derbi prošle sezone u veljači država je za osiguravanje derbija u Splitu potrošila oko 1,7 milijuna kuna. Ukupno je 989 policijskih službenika bilo uključeno u taj posao i stajali su 905.000 kuna. A 232 korištena vozila odnijela su još oko 700.000 kuna...

– Sve je u domeni domaćina utakmice, dogovoreno je da će se ulaznice za naše navijače, kao što je i uobičajeno, prodavati na posebnoj blagajni na stadionu u Poljudu – izvijestio je direktor Dinama Damir Vrbanović.

Za utakmicu u Amsterdamu plavi su uveli vaučere za ulaznice i to se pokazalo dobrom probom.

– Iskustvo s utakmice protiv Ajaxa je pozitivno i treba očekivati da ćemo tako raditi i ubuduće – dodao je Vrbanović.

No bilo bi vrijeme da netko počne razmišljati o domaćim utakmicama, o bacanju novca. Ako Torcida bude bojkotirala utakmicu, to ne znači da će biti potrebno manje osiguranje. Osobito u gradu i na prilazima gradu jer upravo bi se na ulice mogli preseliti problemi koji bi mogli onda biti manji na samom stadionu. No porezni obveznici to će ionako platiti. Možda da nam lupe još jedan harač, dodatnih jedan posto za osiguranje utakmice...

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar punkufer
punkufer
10:30 29.10.2009.

To je lako riješiti - utvrditi identitet huligana, zabraniti im ulaz u sve stadione u Hrvatskoj i tužiti ih osobno za naknadu štete - neka oni iz svog džepa plate te kazne. I sve pet! Ovako čitavo društvo plaća bolesne porive tih jadnika.

IV
ivan19872
11:37 29.10.2009.

A koliko novaca je uzeo taj harač koji je isključivo napravljen zbog nesposobnosti vlade?koliko je on novaca od poreznih obveznika neopravdano izmuzao pod izlikom recesije? koliko sam upoznat svi ti veliki \"huligani\" koji normalne ljude sprječavaju da dođu na stadion imaju svoju tribinu, tako da nam na svakom stadionu preostaje još tri da se sjedne na njih i gleda taj velebni nogomet koji nije prožet korupcijom i nepotizmom dok nam na nenatkrivene glave pada kiša i vjetar propiruje kosti jer stadioni izgledaju kao da su rađeni u vrijeme starog rima. problem leži drugdje, u čitavoj državi, ne u navijačima zasigurno.i ovako ga banalizirati mogu samo plaćena piskarala i neuki ljudi koji vjeruju u sve što im serviraju mediji.

Avatar roy_keane
roy_keane
11:01 29.10.2009.

e sad je stvarno dosta sa ovim pljuvanjem kako vas nije sramota kao1. Zašto bi porezni obveznici plaćali zaštitu tj. policiju ako se daje i dinamu i hajduku iz proračuna 2.zašto je grad zagreb prepustio dinamo mamiću 3.zašto se pumpa novac u dinamo ako on ima viška na računu 4.stvarno jadno pisanje i opet se štite kriminalci i mutkaše i opet sve po navijačima jadno!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije