Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNIČKO KLIZANJE

Zbog preduge muzike ostali smo bez bodova za finale

29.03.2021.
u 07:40

– Ne mogu si objasniti zašto sam bila jako nervozna uoči nastupa u kratkom programu. Ipak imam već dovoljno godina i iskustva da mi se takve stvari ne bi smjele događati.

Hrvatski sportski klizački par, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru osvojili su 21. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Stockholmu. Bilo im je to četvrto svjetsko prvenstvo i treći put su osvojili 21. mjesto. Dakle, treći put ih je samo jedno mjesto dijelilo od plasmana u finale, među 20 najboljih parova.

– Naravno da smo razočarani i tužni. Skupo nas je stajao jedan moj pad i muzika koja je bila predugačka. Mi smo završili nastup, a muzika je još svirala. I to je naša krivnja jer smo zbog pada poremetili ritam koji na kraju nismo uspjeli uhvatiti. Šteta, očekivali smo puno, puno više – iskreno će Lana.

Za sada će im ostati najbolji plasman na svjetskim prvenstvima 16. mjesto iz Pekinga 2019. godine.

– Ne mogu si objasniti zašto sam bila jako nervozna uoči nastupa u kratkom programu. Ipak imam već dovoljno godina i iskustva da mi se takve stvari ne bi smjele događati. Ne znam, možda je razlog što godinu i pol nismo imali nijedan nastup zbog pandemije. Prošle godine smo došli u Montreal na Svjetsko prvenstvo i onda se dogodilo da je natjecanje bilo odgođeno. Sjećam se da sam uhvatila doslovce posljednju avionsku kartu za Europu jer nakon toga su se zatvorili svi aerodromi u Americi – pripovijeda Lana.

Nakon što ste završili nastup bili ste peti,a ispred vas je nastupilo 19 parova. Jeste li već u tom trenutku znali da će ocjene biti nedovoljne za finale?

– Nekako sam se nadala da će biti nekih kikseva. I bilo ih je. Tri para su završila iza nas, ali na kraju je to opet bilo nedovoljno za finale – nastavlja Lana.

Prilika za plasman na Zimske olimpijske igre još nije sasvim propala?

– Da, imamo još jednu priliku, na kvalifikacijskom natjecanju u rujnu. Mislim da ćemo uspjeti ostvariti plasman na Igre – rekla je Lana koja će se sada prvo dobro odmoriti.

– Antonio je otišao u Rusiju, ja u Zagreb. Mislim da ćemo za mjesec dana nastaviti zajedno trenirati. Do tada aktivni odmor. Evo, trebala su mi dva dana da se oporavim od šoka zbog lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu – zaključila je Lana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije