Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodgovorna vožnja

Zarco kažnjen zbog sudara

Johann Zarco
Foto: Reuters/Pixsell
21.08.2020.
u 20:34

Zarco je u tom sudaru zadobio puknuće zapešća, ali bi unatoč operaciji kojoj se podvrgnuo ranije ovoga tjedna mogao nastupiti na utrci za Veliku nagradu Štajerske koja je na programu za dva dana ponovno na stazi u Spielbergu

Francuski motociklist Johann Zarco nakon istrage je proglašen krivcem za težak sudar s Talijanom Francom Morbidellijem na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Austrije Svjetskog prvenstva motoGP-a na stazi u Spielbergu kada je samo srećom izbjegnuta tragedija te će u sljedeću utrku u kojoj će nastupiti morati startati iz boksova.

Zarco i Morbidelli bili su saslušani u četvrtak nakon čega je utvrđeno kako je Zarco izazvao njihov sudar zbog neodgovorne vožnje.

Zarco je prema navodima ostalih vozača koristio neuobičajenu liniju prilikom kočenja u zavoju zbog čega je Morbidelli naletio na njega. Zarco se branio kako nije namjerno skrenuo s uobičajene linije.

Nakon sudara Zarco i Morbidelli su sletjeli sa staze, a njihovi motocikli nastavili su se nekontrolirano kretati te su za samo nekoliko centimetara proletjeli pored glava Valentina Rossija i Mavericka Vinalesa koji nisu niti bili svjesni opasnosti u kojoj su se našli.

Zarco je u tom sudaru zadobio puknuće zapešća, ali bi unatoč operaciji kojoj se podvrgnuo ranije ovoga tjedna mogao nastupiti na utrci za Veliku nagradu Štajerske koja je na programu za dva dana ponovno na stazi u Spielbergu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije