Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Žalim za četvrtim setom, mislim da bih imao šansi u petom, ali on je bio bolji

Borna Ćorić
Foto: Pixsell/Reuters
1/5
22.01.2019.
u 09:06

Nemamo više nikoga niti u muškim parovima, Nikola Mektić i Nijemac Krawietz u trećem su kolu poraženi od trećih nositelja Britanca J. Murraya i Brazilca Soaresa sa 7:6 (3), 2:6, 5:7

Hrvatska je u ponedjeljak ostala bez predstavnika u pojedinačnim konkurencijama ovogodišnjeg Australian Opena. Naš “posljednji Mohikanac” bio je Borna Ćorić, činilo se da ima realne izglede za pobjedu nad Francuzom Lucasom Pouilleom, 31. tenisačem svijeta, posebno stoga što je u međusobnim dvobojima vodio s 2-0 u pobjedama, ali naš 22-godišnjak očito nije imao svoj dan.

Poražen je nakon velike borbe koja je potrajala tri sata i 19 minuta sa 7:6 (4), 4:6, 5:7, 6:7 (2) i tako ostao bez četvrtfinala, što bi mu bio najveći dosadašnji uspjeh na Grand Slam turnirima.

Borna Ćorić
1/3

Što se nastupa na Australian Openu tiče, Francuz i Hrvat imali su sličnu sudbinu: Ćorić je prije ovogodišnjeg izdanja imao 0-4, a Pouille 0-5. No, sad Lucas ima pobjedu više (4-0), ali je Borna dvije godine mlađi, bit će još prilika...

Veselim se povratku

– Žalim za četvrtim setom, što nisam preokrenuo, mislim da bih imao izgleda u petom setu. Ali on je u nastavku meča bio bolji, bolje se kretao i nije toliko promašivao (Ćorić je napravio 55, Pouille 43 neprisiljene pogreške – op. a.). Želio sam pobjedu, dao sam sve od sebe, ali nije mi išlo danas. Sad ću se odmoriti nekoliko dana i idemo dalje – kazao je Borna za hrvatsku redakciju australskog SBS radija.

Dečko sa Savice ipak može biti zadovoljan australskom turnejom na početku nove sezone, četvrtim kolom zaradio je 170 bodova (i 260.000 USD), ali na visokom je 12. mjestu i za daljnji napredak potrebni su mu još bolji rezultati (ovako mu se još može dogoditi da ga do kraja tjedna preteknu Tsitsipas ili Raonić).

– Šteta za ovaj poraz, ali to je tenis, moram biti zadovoljan osminom finala. Nije sve crno i bijelo, sve u svemu bilo mi je odlično u Melbourneu, dobro sam se proveo i veselim se povratku sljedeće godine – zaključio je Ćorić.

Nemamo više nikoga niti u muškim parovima, Nikola Mektić i Nijemac Krawietz u trećem su kolu poraženi od trećih nositelja Britanca J. Murraya i Brazilca Soaresa sa 7:6 (3), 2:6, 5:7.

U ženskim parovima ionako posljednjih godina ne stojimo najbolje, u Melbourneu je najdalje, do treće kola, dogurala Petra Martić, ali ni ona i njezina partnerica Francuskinja Alize Cornet jučer nisu uspjele preskočiti i tu prepreku. Bolje od njih bile su Australka Stosur i Kineskinja S. Zhang sa 7:5, 6:3.

Još su na životu samo Mate Pavić, koji u paru s Kanađankom Gabrielom Dabrowski u Melbourneu brani naslov u mješovitoj konkurenciji, i junior Admir Kalender koji s Francuzom Mayotom nastupa na turniru parova.

Zverev nemoćan i bijesan

No, ako ne stojimo najbolje s igračima, možemo se podičiti jednim trenerskim postignućem. Goran Ivanišević preporodio je Miloša Raonića. Kanađanin crnogorskih korijena ušao je u četvrtfinale nakon sjajne pobjede nad mladim Nijemcem Alexanderom Zverevom sa 6:1, 6:1, 7:6 (5).

Odavno Zvereva nismo vidjeli tako nemoćnog, bijesnog i frustriranog – u jednom je trenutku čak devet puta udario reketom o beton i na kraju ga slomio zbog čega je dobio i opomenu. Raonićev suparnik u četvrtfinalu bit će Bornin “krvnik” Pouille.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije