Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamo - rijeka 1:2

Zajec: Sad je i žalosno kako primamo golove!

Dinamo - Rijeka (1)
Foto: Igor Kralj i Boris Ščitar/Pixsell
1/18
01.08.2010.
u 12:07

Dinamo nije igrao loše, ali doživio je fijasko u uvertiri za meč istine sa Sheriffom.

Kakav šok za plave uoči Sheriffa! Umjesto da, nakon bar pet čistih zicera, "unakazi" Rijeku, Dinamo si je ozbiljno narušio ozračje uoči najvažnije utakmice sezone. Taj poraz bodovno Zajecu ništa ne znači, ali ga najozbiljnije upozorava: u srijedu bi i najsitnija pogreška mogla biti kobna!

Paradoksalno: Dinamo je protiv Rijeke na trenutke igrao briljantno i samo u prvom poluvremenu napravio je četiri sjajne prigode, a izgubio je pacerski, autogolom finoga razigravača Badelja! A da je Zeko u svojim redovima imao Đalovića, možda bi Rijeka doživjela katastrofu.

Kažnjeni promašaji

I rasplet je zapravo logičan i toliko puta viđen: jedan zalutali hitac kaznio je sve Slepičkine i Dodove promašaje.

Nepravedno bi bilo i ne istaknuti čudesnoga vratara Roberta Lisjaka, čije su parade bacale u očaj Dinamove kilave napadače. Tako je i 2006. godine u Maksimiru branio Žilić kada je Rijeka zadnji put pobijedila plave u Zagrebu. Tada je junak bio Davor Vugrinec.

– Nismo igrali sjajno, ali opet, u prvom dijelu naša igra bila je kombinatorna, s dosta šansi. Na žalost, nemamo "killera", realizatora u napadu. Bio bih presretan da se bar 30 posto tih šansi pretvori u golove. A način na koji mi primamo pogotke sada je već žalostan – kazao je utučeni Dinamov trener Zajec.

Ako ima dobra vijest, onda je to za Zeku Šime Vrsaljko, nadareni desni branič, koji je bacao u očaj Belgijca Yourassowskog. Šime je namjestio gol Sammiru, a zamalo zabio i spektakularan gol s 25 metara.

Brazilac Sammir nastavio je svoj niz postigavši i četvrti pogodak ove sezone, ali je potom i stao, dok je potpuno podbacio Pedro Morales, kao i Miroslav Slepička. Koliko Čehu šansi treba da zabije gol!

Rukavinu zatezao mišić

– Neki naši igrači, na žalost, još ne shvaćaju da nogomet nije zafrkancija, guranje kroz noge – kazao je Zajec, a Čileanac će se vjerojatno prepoznati u toj rečenici, jer je neshvatljivom opuštenošću zakuhao prvi Rijekin pogodak.

– Igrali smo vrlo dobro, čemu se svi možemo veseliti, a poraz je bio doista nesretan. Ne trebamo očajavati, nego trebamo vjerovati da ćemo sve te promašaje u srijedu naplatiti – kazao je Šime Vrsaljko.

Zeko je neočekivano uoči utakmice saznao da veliko pojačanje Antu Rukavinu zateže mišić stražnje lože, te je novi napadač plavih, na preporuku liječnika, propustio utakmicu. Zajec tvrdi da će Rukavina u srijedu protiv moldavskog prvaka sto posto igrati.

Nenad Gračan tako je, kao i 1999. godine, bio koban za Zajeca u Maksimiru. Tvrdi da se niti u jednom trenutku nije bojao teškoga poraza iako je riječkome brodu u prvom poluvremenu prijetila havarija.

– Rijeka je moja crna mačka. Ali, postoji i uzvrat – zaključio je Zajec, kojemu je priprema za Sheriff neočekivano otežana. Prvenstvo je dugo i pogreške još može ispraviti, ali u utakmici u srijedu to neće moći.

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja 2500. Sudac Vlado Svilokos (Sisak) 6

Strijelci: 1:0 Sammir (9), 1:1 Rodić (20), 1:2 Badelj (73, autogol)

Igrač utakmice: Robert Lisjak

Komentara 10

MA
mateja23
12:51 01.08.2010.

Pa da, Dinamo promasi 5 100% sansi, a Rijeka iz auto gola pobedi 2:1... Bice jos posla za nemce i istrgau, ovo je bas bilo smesno... Mislim, Dinamo je najprodavaniji tim Evrope trenutno, ovo sto se sad u Zagrebu radi je otvorena pljacka i prevara, ako uefa bude odreagovala, izbacice i Dinamo bar na godinu dana...ovo kupo-prodaje utakmica postaju sve zalosnije...

KA
Kamikaza747
12:56 01.08.2010.

Je, slepička od ostalih napadača je bil najbolji al on je igrač šesnaesterca i bez jednog pravog napadača znaći killera on nemože puno toga. Dodo je jak, ima kakvu takvu tehniku i izbori se za loptu al baš to, fali mu onaj pregled igre kakav ima slepička. Možeš ga je... kaj on dojde pomoči obrani kad gol nemre zabiti i zato mislim da on nije kvaliteta za dinamo. Kaj se tiće ostalog. Ak pogledate u zadnjih par utakmica, samo je vezni red zabijal. Imamo jako kvalitetnu sredinu koju se nakon kaj se još ademi ili calello s chagom uigraju nebudu mogle prejti jače momčadi al uz rukija i možda još jednog napadača, sva dominacija ak se realizira barem malo dinamo može pobjediti svakoga. Kaj se tiće obrane i golmana. Treba nekog dobrog mladog braniča pozvati jer on bude očvrsnul tu liniju i uz nekog sigurnijeg golmana to bi moglo čak i dobro zgledati

GO
Godot
12:38 01.08.2010.

Ja ne znam zakaj se stalno pljuje po Slepički, on je trenutno naš najbolji napadač. Da gospodine Dasoviću Slepi možda nije zabio iz dvije izgledne situacije, odnosno poštenije bi bilo reći da mu je Lisjak s dvije sjajne refleksne reakcije obranio udarce, ali je za razliku od drugih Dinamovih napadača uspio ući u šanse za postizanje pogotka (koliko utakmica treba Sivonji i Dodu da se uopće nađu u gol šansi?), osim toga je namjestio zicera Ibanezu. Slepička se, za razliku od Dode koji leti po terenu kao muha bez glave, smisleno kreće i pravovremeno otvara svojim suigračima, za razliku od Sivonjića Slepička je u stanju zaštopati loptu i istu zadržati i za razliku od Kramarića nije mu problem istu (kvalitetno) dodati suigraču koji je u boljoj pozicije jer nije razmažena, precijenjena zvjezdica. Sve u svemu, mislim da je Slepička odigrao dobru utakmicu i da je Zajec pogriješio kada ga je izvadio iz igre, a vaše pljuvanje po Slepom je potpuno neopravdano, posebno s obzirom na to kako su odigrala ostala trojica napadača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije