Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Pomalo zaboravljeni napadač modrih Dario Zahora prekinuo medijsku izolaciju

Zahora: Pogriješio sam, više ne razmišljam o inozemstvu

12.11.2005.
u 17:26

ZAGREB - Nakon neočekivanog 1:3 poraza od slovenskog prvoligaša HIT Gorice, u Maksimiru su veći dio krivnje za rezultatski neuspjeh svalili na "prokletoga suca". No, kad se povede razgovor o igri, onda se lako zaključi da su modri opet bili ispod željene razine. Međutim, trenera Josipa Kužea razveselila je dobra partija povratnika Darija Zahore. Dinamov je napadač dan nakon utakmice prekinuo medijsku izolaciju u koju se zapravo i sam gurnuo prije nekoliko mjeseci.

- Nisam bio ljutit na medije, nego sam zaključio da mi je potreban mir kako bih se vratio u normalno stanje - govorio je Zahora i nastavio:
- Imao sam česte promjene raspoloženja, nerijetko sam se sjećao svojih ne tako davnih dobrih igara, pitao sam se što se to dogodilo sa mnom, a najviše me proganjalo što će biti u budućnosti. I tu sam griješio, shvatio sam da moram živjeti u sadašnjosti, da moram čekati svoju priliku i onda je iskoristiti.

- Kako sada ocjenjujete svoje neuspješne izlete u potrazi za inozemnim angažmanom u Južnoj Koreji i Belgiji?
- Bila je to velika pogreška! Iako mi je Zdravko Mamić govorio da budem strpljiv, ja sam želio što prije nestati odavde. Sjećate se svi kakvo je ozračje bilo prije nekoliko mjeseci u klubu, znate da su me i navijači uzeli na zub, nije mi bilo lako. Zbog nekih ću stvari biti zauvijek obilježen i stvarno mi se činilo da je najbolje da što prije pobjegnem. Međutim, bila je to velika pogreška i platio sam danak brzopletosti.

Zahora je u ovih nekoliko mjeseci skinuo šest kilograma, sve je podredio treningu i nogometu, a o svojoj igračkoj budućnosti kaže:
- Posve sam promijenio svoje razmišljanje. Uopće više ne razmišljam o inozemstvu i drago mi je što sam ostao u Dinamu. Imam ovdje još nezavršena posla i nadam se da ću dati svoj doprinos Dinamovim dobrim rezultatima. Ne razmišljam o odlasku, vjerujem u sebe i stoga mi mnogo znače pohvale trenera Kužea nakon utakmice u Novoj Gorici. Bio sam strpljiv i uporan, i dalje ću biti takav i čekati šansu. Ne možete birati trenutak kad će ta šansa doći, uvijek je morate dočekati spremni. I ja ću to pokušati - veli Zahora i dodaje:

- Krajem ljeta ostao sam bez samopouzdanja, stalno sam vrtio jedno jedino pitanje po glavi: zašto mi se sve to događa? Zadnju sam prvenstvenu utakmicu za Dinamo odigrao u travnju, strahovito mi nedostaje onaj osjećaj koji se javlja nakon dobre igre i pobjede.

Iako mnogi misle da mi je svih ovih mjeseci bilo svejedno, nije tako, grizao sam se u sebi, ali napokon sam i shvatio da samo dobrim radom mogu uspjeti. Nadam se da će tako i biti i da ću svojim dobrim igrama primorati i predstavnike medija da o meni stvore drukčiju, pozitivnu sliku u javnosti - zaključio je svojevrsnu ispovijest Dario Zahora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije