Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEKUJU MONTPELLIER

Zagrebaši u Areni igraju osminu finala Lige prvaka! Čupić: 'Vrijeme je da im se osvetimo za poraz'

Zagreb: 13. kolo EHF Lige prvaka, RK Zagreb - PSG
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
24.03.2024.
u 17:04

Bit ću spreman za Montpellier. Atmosfera oko rukometa sada je jako dobra, ne samo zbog naših rezultata u Ligi prvaka već i zbog reprezentacije koja se plasirala na Igre. – rekao je Matej Mandić

Rukometaši Zagreba družili su se jučer s navijačima na benzinskoj pumpi na Langovu trgu i dijelili ulaznice za veliku utakmicu koja ih očekuje u srijedu 27. ožujka u Areni. Naime, u goste im dolazi francuski Montpellier, doprvak Francuske, a riječ je o prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

– Igrao sam puno puta u Montpellieru i tamo nas čeka ispunjena dvorana i dobra atmosfera. U gradu je rukomet uz nogomet najpopularniji sport i oni će napraviti sve kako bi prošli u četvrtfinale. No slične ambicije imamo i mi. Nadam se da se neće dogoditi neugodna tradicija koja nas prati posljednjih nekoliko godina. Naime, uvijek bismo nakon reprezentativnih akcija odigrali jako loše i gubili. Srećom, ovoga puta dobro smo reagirali nakon reprezentativne stanke zbog EP-a, pobijedili PSG, a sada na krilima uspjeha plasmana Hrvatske na Olimpijske igre u Pariz želimo i korak dalje – rekao je Ivan Čupić, jedan od najiskusnijih igrača Zagreba.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Zagrebaši su protekli tjedan odradili dvije utakmice. Pobijedili su Varaždin u kupu te Poreč u prvenstvu. No na obje utakmice Andrija Nikolić nije imao kompletan roster u kadru. Varaždin su propustili Gojun, Srna, Čupić, Franković i Mandić, dok protiv Poreča nije bilo Gojuna i Srne, a poštedu je dobio i vratar Mandić.

– Bit ću spreman za Montpellier. Atmosfera oko rukometa sada je jako dobra, ne samo zbog naših rezultata u Ligi prvaka već i zbog reprezentacije koja se plasirala na Igre. Francuzima se u sastav vratio sjajni Argentinac Simonet, no upitno je hoće li zaigrati francuski reprezentativac Villeminot. Spreman sam za njihove opasne šutere, prije svega moram obratiti pažnju na sjajnog lijevog vanjskog Brazilca Dos Santosa. Naravno, malo ću obratiti i pažnju na našeg Verona Načinovića koji ima visok postotak uspješnih šutova s pozicije kružnog napadača – rekao je Mandić.

VEZANI ČLANCI:

Montpellier baš kao i Zagreb ima dva naslova Lige prvaka. Prvi put su osvojili 2003. kada su u finalu pobijedili španjolski Portland. Drugi naslov osvojili su 2018. godine kada su na završnom turniru u Kölnu prvo pobijedili Vardar, a u finalu Nantes.

– Da, u polufinalu su nas zaustavili da dođem do još jedne Lige prvaka. Imao je Vardar tada sjajnu momčad. Bili su to Cindrić, Karačić, Borozan, Canellas, Maqueda, Krištopans, Marsenić, Dibirov. Eto sada prilike meni i Dibirovu da im se malo osvetimo – rekao je Čupić.

GALERIJA Nova senzacija zagrebaša: Odigrali sjajnu utakmicu i srušili PSG!

Zagreb: 13. kolo EHF Lige prvaka, RK Zagreb - PSG
1/29

Komentara 1

BE
bendzola
10:01 25.03.2024.

Francuzi... naša boljka u svim sportovima... Teško da ćemo preko njih u 4finale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije