Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA CO Zagreb u 5. kolu rukmetne Lige prvaka gostuje kod njemačkog Löwena

Zagrebaši protiv Löwena traže zalihu za drugi krug

13.11.2008.
u 08:15

Rukometaši Croatije osiguranja dva kola prije svršetka natjecanja u skupini H Lige prvaka već su izborili nastup u drugom krugu, ali gostovanje kod Rhein-Neckar Löwena (Karlsruhe, 20 sati, HTV 2) vrlo im je važno. Jer, u novom sustavu natjecanja dvije momčadi koje nastavljaju natjecanje prenose bodove iz međusobnih okršaja u skupini. Naime, prije su se ždrijebali za drugi krug klubovi pojedinačno, a sada se ždrijebaju skupine čiji će se najbolji klubovi naći u sljedećem stupnju natjecanja.

Na početku Lige prvaka u Zagrebu Croatia osiguranje i jaki bundesligaš podijelili su bodove, u Ledenoj je bilo 33:33. I zato nije nevažno kakav će ishod biti u Karlsruheu, koliko će tko bodova ponijeti sa sobom. Skromna zaliha, naime, bitno umanjuje i izglede za četvrtfinale.

Lavovi inače kao domaćini igraju u SAP Areni u Mannheimu, ali kako je ta dvorana zauzeta, zagrebaše će dočekati u Europahalle u obližnjem Karlsruheu.

- Neće to umanjiti njihovu prednost koju kao domaćini imaju. Publika će biti uz njih, premda očekujem da ćemo i mi imati svoje navijače, da će nas bodriti Hrvati koji žive u tom dijelu Njemačke - kaže trener zagrebaša Lino Červar.

Da procjenjuje dobro potvrđuje i podatak da je RN Löwen organizirao besplatni prijevoz autobusima svojih navijača iz Mannheima u Karlsruhe.

- U odnosu na prvi dvoboj, sada smo uigraniji, ali nedostaje nam Ivano Balić. Kako je riječ o najboljem rukometašu svijeta, to je velik nedostatak - kaže Červar napominjući da njegovi igrači moraju biti usredotočeni na vlastitu igru da bi došli do dobrog rezultata.

A njemački reprezentativac Oliver Rogisch ističe:

- Zagreb je momčad iz samoga europskog vrha. Čeka nas velika borba, ali uvjeren sam u našu pobjedu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije