Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb u Zlatorogu

Zagrebaši ljutiti na HTV: Sramota, bikovi iz Pamplone važniji su vam od rukometa!

21.09.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna Liga prvaka, CO Zagreb - Celje Pivovarna Lasko. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
26.09.2015.
u 09:18

Od dosadašnjih 14 međusobnih utakmica, čak na deset na klupi Celja bili su hrvatski treneri Josip Šojat i Zdravko Zovko.

Rukometaši Pivovarne Laško i PPD Zagreba večeras će u dvorani Zlatorog (20 sati) igrati utakmicu 2. kola skupine Lige prvaka. U povijesti hrvatsko-slovenskog El clasica ta dva kluba odigrala su devedesetih nekoliko legendarnih utakmica. Od dosadašnjih 14 međusobnih susreta, čak na 10 na klupi Celja sjedili su naši treneri Šojat i Zovko. Zagrebaši su dvaput osvojili Kup prvaka (1992. i 1993.) te igrali u još četiri finala.

Prvi put su se ta dva kluba u Kupu prvaka susrela u šesnaestini finala 1993. U Ledenoj dvorani bilo je 26:17 za hrvatskog prvaka, a u uzvratu 18:17 za slovenskog. Josip Šojat kao trener i Silvio Ivandija kao igrač Pivovarne Laško morali su pružiti ruku boljemu. Drugi međusobni susret bio je kudikamo neizvjesniji. U Celju su zagrebaši izgubili u prvoj utakmici osmine finala 1996. sa 21:25, a u Zagrebu pobijedili sa 25:20 i otišli dalje.

– Kako se ne bih sjećao tih utakmica. Atmosfera je bila užarena u oba grada. Celjani su oduvijek imali žestoke navijače, ali ni naši Bad Blue Boysi, koji su tada dolazili na utakmice, nisu nimalo zaostajali – sjeća se Mirza Džomba, danas umirovljeni rukometaš.

Dvije godine kasnije, susrela su se ta dva kluba čak četiri puta. U skupini je bilo 26:22 u Zagrebu i 21:26 u Celju. Novi susret igran je u polufinalu. U prvoj utakmici, pred 10.000 gledatelja u Ledenoj dvorani, Celjani su dočekani kao državni neprijatelji. Naši navijači zviždali su i našima u žutim dresovima Vladimiru Jelčiću i Alvaru Načinoviću, zlatnim olimpijcima iz Atlante. Hrvatski prvak igrao je kao u transu. Bilo je 27:20, ali se nije bezbrižno išlo na uzvrat.

Neprimjereni transparenti

– Sjećam se da je atmosfera bila baš ružna. Čak su se pojavili i neki neprimjereni transparenti. Opet, uspjeli smo kontrolirati utakmicu i izgubiti samo s pogotkom razlike. Danas nema više tako ružne atmosfere, ali suparništvo i dalje postoji. Kada smo gostovali u Celju prije dvije godine dvorana je bila dupkom puna, a na svim ostalim njihovim utakmicama u Ligi prvaka bila je poluprazna – rekao je Zlatan Saračević, danas trener druge momčadi PPD Zagreba.

Od 2001. do danas te dvije momčadi uglavnom su međusobno igrale tek u skupinama. Od šest utakmica, zagrebaši su pobijedili u tri, dvije su izgubili, a jedna je završena neodlučeno. Jedini put su u Celju zagrebaši slavili 2009. Iz tog sastava Zagreba danas petorica igraju u najboljim europskim klubovima – Lazarov i Kopljar u Barceloni, Vori u PSG-u, Šego u Kielceu i Duvnjak u Kielu. Neki su se umirovili, poput Balića, Džombe i Špoljarića, a trojica su i danas u Zagrebu – braća Valčić i Horvat. No od njih trojice večeras će igrati samo Tonči Valčić. Brat Josip je ozlijeđen, a kapetan Horvat kažnjen.

Snimka u 22.24

Nažalost, današnju utakmicu gledatelji neće moći gledati uživo na HTV 2, već tek u snimci u 22.24. Takva odluka razljutila je čelnike PPD Zagreba:

"Ovakav potez vladajućih na HRT-u nije samo udar na ugled sportske institucije kakva je rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb već i direktan udar na financijske strukture kluba i klupske sponzore. Sramota je da su umjesto naše utakmice, iako su kupili prava za izravni prijenos, odlučili emitirati dokumentarnu emisiju 'Utrka s bikovima u Pamploni'."

>>Gips je imao viziju, ali je otišao u skijanje

Komentara 22

DI
dinamojavolim1
09:29 26.09.2015.

bravo ppd zagreb,hrt je sramota ove drzave,sta je najgore imaju prava na prijenos... jos jedan u nizu dokaza da mediji na celu sa hrt-om pokusavaju unistit hrvatski sport... nagradno pitanje je:po cijem nalogu??

VL
vladek
09:30 26.09.2015.

Nije samo rukomet zakinut,nego i nogomet,pa nemožemo svi gledat HRT4 Ima nas i van Hrvatske koji navijamo za Hrvatski sport.Velika komunistička SRAMOTA

MA
majeltomoguce
09:56 26.09.2015.

Dinamo igra protiv Bajerna u utorak Ligu prvaka - najveća utakmica Duinama nakon Reala - HRT u to vrijeme ima Brocoša - američki film?!?!? Vjerojatno ćemo opet Dinamo gledati na televiziji Republike Srpske i BH TVa. Što reći nakon svega - pitajte Brunu Kovačevića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije