Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMO IZDANJE

Zagreb Winter Cup krenuo uz brojne kvalitetne i neizvjesne utakmice

Foto: Vedran Tolić
1/2
22.12.2021.
u 13:40

- Organizacija je na vrhunskom nivou, dvorana u kojoj se igra je fenomenalna i nemam niti jednu zamjerku, kao i uvijek samo pohvale za ovaj turnir.

Proteklog vikenda krenulo je osmo izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa, a prve utakmice u mlađim muškim kategorijama najavile su da nas očekuje vrlo kvalitetno i neizvjesno natjecanje uz obilje izvrsnog futsala.

Kategorija U-21 otvorena je utakmicama skupine A te nam je već priredila veliko iznenađenje. Sastav Trgomixa iz Bjelovara se kao prvoplasirana momčad plasirao u nastavak natjecanja, svladavši s visokih 8:3 favorizirane CB Papalino Dubec te sa 4:2 Caffe bar IQ. Trgomixu se u eliminacijskoj fazi natjecanja pridružio Caffe bar IQ koji je u odlučujućoj utakmici slavio sa 7:2.

Ponajbolji igrač Trgomixa, Siniša Đipalo, osvrnuo se na utakmice svoje momčadi:

- Na početku smo se malo uplašili jake skupine, ali na kraju je sve prošlo dobro. Jako sam zadovoljan. Imamo šest bodova i idemo dalje. Ponosan na svoju ekipu i mislim da bi mogli stići dosta daleko na ovogodišnjem Zagreb Winter Cupu. Svi dolazimo iz Bjelovara, poznajemo se od malena i mislim da nas je to krasilo u ovoj grupnoj fazi.

Foto: Vedran Tolić

Najzanimljivija skupina na U-19 turniru bila je ona u kojoj su se nalazili Foolir bar, Prigorje Markuševec i Mango. I dok je Foolir bar suvereno osvojio prvo mjesto, Prigorje i Mango su u međusobnom dvoboju odlučivali o putniku u osminu finala. Neodlučen rezultat odgovarao je igračima iz Markuševca, ali šest sekundi prije kraja Manga zabija gol za 3:2 i veliko slavlje.

- Sretni smo jer smo prošli u daljnju fazu natjecanja zabivši gol pred sam kraj utakmice. Bilo je jako napeto. Na kraju smo išli na sve ili ništa i isplatilo se - rekao je Zvonimir Krizmanić iz sastava Mango koji se mahom sastoji od igrača iz Sesveta, odnosno Jelkovca.

Igrače smo upitali za dojmove o ovogodišnjem izdanju turnira.

- Zagreb Winter Cup je ove godine sjajan. Organizacija je na vrhunskom nivou, dvorana u kojoj se igra je fenomenalna i nemam niti jednu zamjerku, kao i uvijek samo pohvale za ovaj turnir - riječi su Siniše Đipala iz Trgomixa.

- Turnir je super. Skupina je dobro napravljena jer od troje u skupini, dvoje prolazi dalje. To je nama pomoglo i sada se nadam da ćemo što dalje dogurati. Ambicije su na početku bile da dođemo pokazati što znamo i da prođemo skupinu, sada smo to ostvarili pa su nam i ciljevi postali veći. Možda i osvojimo turnir, nikad se ne zna, ali bit ćemo skromni - izjavio je Zvonimir Krizmanić iz Manga.

Do sada su postignuti sljedeći rezultati:

Futsal Vrapče – KERA-TERM (U-17) 2:10
Cviling Prom – Perfa (U-19) 4:1
Dugave – Futsal Vrapče (U-17) 15:3
Perfa – Caffe bar As (U-19) 5:2
KERA-TERM – Dugave (U-17) 3:3
Foolir bar – Prigorje Markuševec (U-19) 4:3
Tesla’s Bar Jarun – Crofna HR (U-19) 4:1
Mango – Foolir bar (U-19) 0:7
Caffe bar As – Cviling Prom (U-19) 3:3
Prigorje Markuševec – Mango (U-19) 2:3
Fuca - AMK Sesvete Tupek Auto (U-17) 2:5
Tapa Tapa - Tesla's Bar Jarun (U-19) 1:3
Los Blancos – Fuca (U-17) 0:3
Trgomix – CB Papalino Dubec (U-21) 8:3
Crofna HR – Tapa Tapa (U-19) 0:2
Caffe bar IQ – Trgomix (U-21) 2:4
AMK Sesvete Tupek Auto - Los Blancos (U-17) 3:0
CB Papalino Dubec - Caffe bar IQ (U-21) 2:7

Ovoga tjedna kreće i ženski futsal turnir. Njihove utakmice startaju 23. prosinca, zatim se nastavljaju na Štefanje, dok će se najveći dio turnira odigrati iza Nove godine. Turnir mlađih muških kategorija nastavlja se na Štefanje kada će se utakmice istovremeno igrati u dvije dvorane, Boćarski dom i SC Fair Play.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije