Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Zadar s Kantride odlazi bez bodova, remi Slavena i Cibalije

rijeka-txt.jpg
import
06.10.2007.
u 15:30

Odigrane su preostale dvije utakmice 11. kola Prve HNL, u kojima od 18.00 sati farmaceuti dočekali Cibaliju, a Dalićevi nogometaši na Kantridi sa Zadrom odlučivali o tome tko će se na tablici smjestiti iza zagrebačkog Dinama.

Od 16:00 igrale su se utakmice u Kranjčevićevoj, gdje je Osijek pobijedio 2:0, Inter je slavio u Varaždinu 2:1, a Međimurje i Šibenik su u Čakovcu podijelili bodove kod rezultata 2:2.

Najzanimljivija utakmica kola je na rasporedu u nedjelju od 20.05h. Vječiti derbi Hajduka i Dinama igra se na Poljudu. Utakmica je odgođena za nedjelju zbog Dinamovog europskog trijumfa nad nizozemskim Ajaxom koji se igrao u četvrtak.

Rijeka - Zadar 2:0
Utakmicu na Kantridi sudio je Ivo Krečak iz Šibenika, a pobijedom su Riječani pobijegli Zadru na tri boda te tako mirnije nastavljaju borbu za cilj sezone - osvajanje druge pozicije. Obje momčadi su u dosadašnji deset kola pobijedile u šest utakmica te remizirale i izgubile po dva susreta, a Dalićeva momčad je zbog bolje gol razlike bila drugoplasirana.

U Rijeci se od početka igralo otvoreno, a tek u 13. minuti Tomasov je prvi puta ozbiljnije zaprijetio Žiliću.

U 17. minuti gol je postigao Alen Škoro, nakon što je Bule prošao po desnoj strani, on je neuspješno pucao glavom, a zatim se ispravio te loptu poslao u donji desni kut Subašićevog gola.

Nakon primljenog gola Zadrani su se otvorili te krenuli prema Žiliću.

Đalović je u 28. minuti glavom poslao loptu uz samu vratnicu gostujućeg gola.

U 33. minuti je Bule ubacio loptu ispred Subašića, koji je ispred Đalovića izbacio u aut.

Minutu kasnije domaćini su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom, no Šibenčanin Krečak nije pokazao na bijelu točku.

U 43. minuti Bule je ponovo prošao po desnoj strani, te ubacio za Manuela Pamića koji je pucao iz preve te pogodio lijevi gornji kut gostujućeg vrata.

Nastavak susreta obilježili su Zadrani, petnaestak minuta pokušavali su se s nekoliko strana probiti do Žilića, ali domaći braniči su bili koncentrirani i zatvarili put lopti prema svom vrataru.

Bule je ubacio u 16-erac u 55. minuti, ali visoki zadarski braniči loptu šalju u aut.

U 60. i 61. minuti Zadar je imao čak tri prilike preko Baturine i Eleza, a iako su bolja momčad od Rijeke u nastavku nisu uspjeli smanjiti prednost.

Baturinu je u 64. minuti zamijenio Mitrović, dok je Dalić umjesto Sharbinija uveo Jerteca , odnosno Jakirevića umjesto strijelca Škore.

Deset minuta prije kraja susreta Zadrani i dalje napadaju, Budičin je imao priliku matirati Žilića koji želi svoju mrežu održati netaknutu.

Štefančić u 81. minuti nije uspio glavom pogoditi mrežu, nakon što mu je nabacio Elez.

Kraj. U "malom derbiju" Rijeka je brzo došla do prednosti, koju je u drugom poluvremenu zbog nepreciznosti zadarskih napdača i odličnih obrana Žilića, sačuvala do kraja te učvrstila drugu poziciju prije dvotjedne prvenstvene stanke.

Slaven Belupo - Cibalia 2:2
Koprivničani na domaćem terenu dočekali šestoplasiranu momčad iz Vinkovaca, Pravdu pred 2.000 gledatelja dijelio je Andrej Burilo iz Osijeka.

U prvih sedam minuta domaćin se potpuno otvorio, no Vinkovčani su preko Kerića u 2. minuti imali dobru priliku, ali zbog nesigurnosti je nisu uspjeli realizirati.

Slaven Belupo je u 9. minuti poveo iz kontre kada je Mario Jurić sa sedam metara loptu poslao u mrežu koju brani Bursca. Kristića je već u 9. minuti zamijenio Poldrugač.

Cibalia se u Koprivnicu nije došla braniti, pucaju sa svuih strana, a u 11. minuti udarac je okušao Maroslavac.

Poljak je u 13. minuti odapeo ljevicom iskosa s lijeve strane, a lopta odlazi tek nekoliko centimetara od vratnice.

Do 23. minute Cibalia se i dalje bori, pokušava doći do izjednačenja, no Koprivničani su zatvorili put ka svojim vratima.

Jedanaesterac je u 36. minuti realizirao Stjepan Poljak, nakon što je Kresinger srušen u kaznenom prostoru, a sudac Burilo dosudio najstrožu kaznu.

U deset minuta nastavka Cibalia je oštro krenula u napad, zaredali su nekoliko prilika, a vratar Iveša jednom morao loptu zaustavljati kako ne bi završila u mreži. Iveša se u sudaru s Malčićem lakše ozlijedio, no ostaje na vratima.

Kao i na Kantridi, gosti su u drugom dijelu bolja momčad, trude se i pokušavaju se nametnuti, no domaćini se odlično brane.

U redovima Vinkovčana umjesto Husića je u 68. minuti ušao Radas, a Zoru je zamijenio Andričević. Domaćini su uveli Radičeka umjesto braniča Bošnjaka.

Za 2:1 je u 71. minuti Andrej Kerić postigao gol nakon nabačaja s desne strane, on je odbijenu loptu od vratnice pospremio u prazan gol.

Mario Dodik je iskoristio neopreznost domaćih braniča te je s gol crte loptu gurnu u mrežu za izjednačenje 2:2.

Utakmica je završena, obje momčadi igrale su dva različita poluvremena, te su ravnomjerno podijelili bodove.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije