Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI SAN

Zabijao u HNL-u pa raspametio New York: Brazilac Heber ima novi klub

U derbi-susretu 16. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Rijeke svladali Osijek s 2-1
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
30.12.2022.
u 15:32

Na našim je travnjacima oživio karijeru, otišao preko Atlantika i postao dostojna zamjena Davida Ville. Debitantski pogodak u SAD-u zabio je protiv momčadi Waynea Rooneyja i kasnije se upisao u povijest.

Od Koprivnice preko Rijeke do Sjedinjenih Država. Put je to 31-godišnjeg brazilskog napadača Hebera, koji je procvao u Hrvatskoj i kasnije postao jedan od najboljih napadača američkog MLS-a. Nakon tri i pol godine u redovima kluba New York City, odlučio je da je vrijeme za novu stranicu karijere.

Dugo je tražio svoju priliku u rodnom Brazilu, krenuo u Figueirenseu pa nosio dres različitih klubova na posudbama. Preko armenskog Alashkerta 2016. je stigao u Slaven Belupo, u čijem je dresu u 32 službena nastupa zabio 10 pogodaka, a rezultat je bila uzlazna putanja na nogometnom tržištu, kao i zanimanje različitih klubova.

Završio je u Rijeci, koja nije požalila kada je Farmaceutima isplatila 450 tisuća eura odštete. Brazilac je u 52 službena nastupa zabio čak 27 golova, uz 13 asistencija. Na odlasku s Kvarnera vrijedio je čak 3.8 milijuna eura, a iduća destinacija bio je relativno mladi New York City F.C., klub osnovan 2015., koji doduše nije dvojio oko financija.

Prije toga njihov je dres nosio David Villa - na poziciji najisturenijeg zamijenio ga je upravo Heber. Transfer vrijedan dva i pol milijuna eura dogovoren je u proljeće 2019. i napadač se odmah bacio na posao. Zanimljivo, premijerni gol postigao je protiv D.C. Uniteda kada se s druge strane terena nalazio Wayne Rooney. Samo u prvoj sezoni zabio je 15 pogodaka, a sveukupno se prema Transfermarktu u dresu kluba u strijelce upisivao 30 puta i postao jedan od najboljih strijelaca kluba u povijesti.

Sada je potpisao za Seattle Sounderse, s kojima je dogovorio jednogodišnju suradnju. U tekućoj je sezoni MLS-a u 29 nastupa stigao do osam zgoditaka, a trenutno vrijedi dva milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije