Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon trijumfa protiv Srbije

Za prvake Europe Grke bez snage

'17.07.2010., Zadar - Europsko prvenstvo u kosarci za juniore do 20 godina. Polufinalni susret izmedju juniorske reprezentacije Hrvatske i Grcke.  Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
17.07.2010.
u 20:40

Gosti su serijom 19:4 preokrenuli rano vodstvo Kurtovićevih izabranika, poslije toga više nisu ispuštali utakmicu iz svojih ruku

Očito na krilima fantastične pobjede u posljednjim trenucima četvrtfinala protiv Srbije, naši su mladi košarkaši izvrsno ušli u jučerašnji polufinale s Grcima. Uz podršku samo 2000, ali ipak bučnih navijača, na krilima Batura izvana i Delaša i Planinića u reketu, naša reprezentacija došla je do plus osam u sedmoj minuti. Ipak, zahvaljujući izvrsnom Pappasu, Grci su kraj četvrtine doveli do samo minus tri. Nekoliko izgubljenih lopti početkom druge četvrtine i neuvjerljivu organizaciju naše igre, prije svega Tonija Prostrana, Grci su iskoristili za seriju od 19:4 te poveli sa 28:21.

Hrvatska se potom koševima Radoševića približila na -1, no opet je stala organizacija igre i samo zahvaljujući gotovo jednako brojnim greškama i grčkih mladih košarkaša, naši su poluvrijeme završili sa samo minus pet, rezultatom 32:27 za Grke. I početkom drugog poluvremena Grci rade seriju i dolaze do +11 u 23. minuti. Trice Bilinovca i Prostrana dale su nadu, no s dvije trice odgovara i Grčka. Bljesnuli su i Batur i Ramljak za minus pet, no Grci ipak s plus devet ulaze u posljednju četvrtinu.

Bravurozom iza leđa Batur je opet smanjio na minus pet, no Grci su se nastavljali lako šetati kroz hrvatski reket, možda i zato što je Delaš sjedio na klupi.

U posljednjih pet minuta Grčka je ušla sa +13 i samo zbog scenarija protiv Srbije od petka, a nikako zbog igre naše reprezentacije do 20 godina, navijači su još vjerovali u čudo. Na kraju poraz 56:71, Hrvatska danas igra za broncu.

Komentara 4

H0
Hajduk_058
21:34 17.07.2010.

i još izgubili od Srbije u vaterpolu 14:11 kakva blamaža

H0
Hajduk_058
21:00 17.07.2010.

uvijek kad se hvalimo useremo

AC
^acide;
21:46 17.07.2010.

Juce ste protiv Srbije pobedili na mufte i zato ste dobili zasluzenu kaznu, satro trijumfalna pobeda protiv Srbije, a gubili ste celo vreme sve do samog kraja, bravo braco Grci ugasili ste ih bas kako treba !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije