Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRI REZULTATI!

Za polufinale Čilić s Federerom, Martić s Azerjenkom

'15.07.2012., Umag - 23. ATP Vegeta Croatia Open, finale, Marin Cilic - Marcel Granollers. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Jurica Galoic/PIXSELL
11.10.2012.
u 15:39

Marin je ušao i u polufinale parova: on i Brazilac Melo izbacili su pete nositelje Poljake Fyrstenberga i Matkowskog

Sjajan uspjeh bilježe ovaj tjedan najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić. Oboje su ušli u četvrtfinale jakih turnira, a za polufinale borit će se s najboljima u obje konkurencije: Čilić sa Švicarcem Rogerom Federerom,  Martić s Bjeloruskinjom Viktorijom Azarjenkom.  

U četvrtfinalu turnira u Šangaju Marin je pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca, 23. tenisača svijeta, sa 4:6, 6:1, 6:4, za dva sata i osam minuta igre. Federer je bio bolji od sunarodnjaka Wawrinke (4:6, 7:6 (4), 6:0) i tako osigurao da u ponedjeljak započne i jubilarni 300. tjedan na čelnom mjestu ATP liste. U dosadašnja tri međusobna dvoboja s Federerom Čilić je jedva uspio osvojiti jedan set. No, Marin je i u četvrtfinalu parova: on i Brazilac Melo pobijedili su pete nositelje Poljake Fyrstenberga i Matkowskog sa 7:5, 7:6 (4).   

Petra je na WTA turniru u Linzu bila bolja od domaće tenisačice Patricije Mayr-Achleitner, 159. tenisačice svijeta, sa 6:2, 3:6, 6:0. S Azarjenkom, koja je u Pekingu osvojila peti turnir u ovoj godini, dosad se nije sastajala.

Na turniru u Osaki Mirjana Lučić je u drugom kolu poražena od Chanelle Scheepers (JAR) sa 2:6, 2:6. U konkurenciji parova Darija Jurak i Mađarica Marosi ušle su u polufinale nakon što su sa 6:1, 6:2 svladale Ruskinje Likinu i Pučkovu.

Ključne riječi

Komentara 1

VG
vgreser
17:34 11.10.2012.

Veliki uspjeh Marina Čilića, ali tristo puta bravo za Rogera Federera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije