Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali nogomet

Za obnovu dječjeg igrališta doma Lipik igrači sakupili 6000 kuna

\'Pirner\'
13.06.2011.
u 16:54

Pobjednik turnira bila je selekcija Njemačke koja je u finalu bila bolja od SAD-a, dok je u susretu za treće mjesto pobijedio UNDP.

U suradnji Hipmedije i Udruge RTL pomaže djeci, u zagrebačkom nogometnom centru Maksimir završen je humanitarni malonogometni turnir Mali svjetski kup (Mini World Cup). Dio kotizacije namijenjen je za djecu lipičkog sirotišta, odnosno za obnovu igrališta Dječjeg doma Lipik, za što je prikupljeno 6000 kuna. U nizu zanimljivih događanja i nagradnih igara sudjelovale su i brojne poznate osobe s malih ekrana kao što su Tatjana Jurić, Ivan Šarić, Ecija Ivušić te finalisti emisije Hrvatska traži zvijezdu.

Cilj turnira bio je u humane svrhe povezati diplomatsku zajednicu i zajednicu stranaca koja živi i radi u Hrvatskoj, te pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Malonogometni turnir tako je tematski bio podijeljen na više momčadi od kojih je svaka predstavljala jednu naciju, a najuspješnijim nogometašima pokazala se momčad Njemačke koja je u finalu svladala Sjedinjene Američke Države. Treće mjesto osvojio je UNDP, dok je četvrta bila Nizozemska. Još su igrali: Kanada, Španjolska, Iran, RTL pomaže djeci, Kosovo i Ukrajina. 
Dječji dom Lipik osnovan je davne 1922. godine, a nakon što ga je u Domovinskom ratu agresor uništio, potpuno je obnovljen. Dom danas brine o dvadeset i osam štićenika te dvanaestero djece s dnevnim programom, uglavnom iz Slavonije i sjeverne Hrvatske.

Iako je igralište rekonstruirano 1993 godine, zbog vremenskih nepogoda oprema na njemu više nije bila sigurna za bezbrižnu dječju igru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije