Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIT TRENER

Xabi ruši Bayern, a europski divovi čekaju u redu. Zna se tko bi ga mogao naslijediti

Bundesliga - FC Cologne v Bayer Leverkusen
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/3
06.03.2024.
u 13:12

Pitanje ostaje, tko će u Leverkusenu zamijeniti Španjolca. Kako sada pišu njemački mediji, drugi Španjolac koji također dolazi iz omladinskog pogona 'kraljevskog kluba'. Riječ je legendarnom napadaču Raulu Gonzalezu Blancu

Aktualna sezona u Bundesligi donijela je pravo osvježenje njemačkom nogometu. Bayer Leverkusen dominira svim tamošnjim natjecanjima i ostavio je Bayern München, dosadašnjeg već tradicionalno apsolutnog vladara prvog razreda tamošnjeg nogometa, čak deset bodova iza sebe na prvenstvenoj ljestvici. Kao glavnog pokretača onoga što bi se gotovo moglo nazvati revolucijom u Bundesligi, mnogi ističu španjolskog trenera Xabija Alonsa (42).

Alonso je kao igrač imao istaknutu ulogu organizatora momčadi, a otac mu je bio trener. Uz to imao je prilike surađivati s brojnim velikim trenerima. Među njima se ističu Rafa Benitez, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti i Pep Guardiola. Zbog cjelokupnog iskustva, često se nagađalo da bi mogao imati uspješnu trenersku karijeru. Sada se pokazuje kako su nagađanja bila ispravna.

GALERIJA Kane odveo Bavarce u četvrtfinale Lige prvaka. Lazio pao u Münchenu (3:0)

Bundesliga - FC Cologne v Bayer Leverkusen
1/7

Svoju je trenersku karijeru započeo u omladini Real Madrida. Potom je trenirao drugu momčad Real Sociedada. Međutim, poziciju trenera prve momčadi dobrim rezultatima čvrsto je konsolidirao Imanol Alguacil. Za Alonsa je to značilo da će morati otići iz Baskije, a priliku je u tom trenutku uhvatio Leverkusen. Klub sa zapada Njemačke je trebao hitan zaokret nakon užasnog početka sezone 2022/23., a pronašao ga je u liku trenera iz Tolose.

Iz ekipe s dna ljestvice, napravio je natjecatelja u polufinalu Europa lige. Ove je sezone napravio još korak dalje i trenutno reda pobjede gazeći svu konkurenciju na njemačkim terenima. Kako se približava kraj sezone, očekuje se da će brojni velikani zasukati rukave u nastojanju da ga dovedu, a kako vrijeme teče sve je više onih koji bi mogli biti zainteresirani. 

VEZANI ČLANCI:

Alonso je dio karijere proveo u Liverpoolu se trenutno bori za naslov prvaka Engleske s Manchester Cityjem. Jurgen Klopp najavio je odlazak krajem sezone, a kao izvrstan kandidat za nasljednika ovog velikog trenera ističe se Alonso. Uz to, trener Bayerna Thomas Tuchel je u nezavidnoj poziciji. Malo ga dijeli od otkaza, a i ovdje se kao prva opcija nerijetko navodi Alonso.

Pitanje ostaje, tko će u Leverkusenu zamijeniti Španjolca. Kako sada pišu njemački mediji, drugi Španjolac koji također dolazi iz omladinskog pogona 'kraljevskog kluba'. Riječ je legendarnom napadaču Raulu Gonzalezu Blancu. Trenutno radi kao trener druge momčadi. Legendarni napadač je upoznat s njemačkim nogometom obzirom da je dvije sezone igrao u Schalkeu. Ipak, vjerojatno će Leverkusen svim silama nastojati još barem neko vrijeme zadržati Alonsa.

VIDEO Klopp objavio svoj odlazak iz Liverpoola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije