Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVE JE LAŽ'

Nijemci odbacuju optužbe: 'Svjetsko prvenstvo smo izborili pošteno!'

Navijači
Goran Stanzl/PIXSELL
23.10.2015.
u 10:25

'Problem je vrlo kompleksan i htio bi iskoristiti ovu priliku i reći sve otvoreno i iskreno. Glavna je poruka da je sve bilo pošteno.'

Iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB) tvrde da je novac, koji je uplaćen na račun Fife tijekom natječaja za dodjelu prava domaćinstva Svjetskog prvenstva 2006., navodno bio samo za dodatne troškove za organizaciju istog.

- Problem je vrlo kompleksan i htio bi iskoristiti ovu priliku i reći sve otvoreno i iskreno. Glavna je poruka da je sve bilo pošteno. Osvojili smo to pravo organizacije s 11 od 12 glasova. Ne znamo tko je za nas glasao. Tvrdnje su sigurno lažne. To nije bio novac za podmićivanje i nije bilo kupljenih glasova - rekao je Wolfgang Niersbach.

Bivši direktor Adidasa Robert Louis-Dreyfous navodno je uplatio gotovo 5,3 milijuna eura Organizacijskom odboru SP-a, a smatra se da je  novac bio namijenjen osiguravanju glasova. 

Predsjednik DFB-a Wolfgang Niersbach i Franz Beckenbauer, koji je tada vodio Organizacijski odbor, su bili svjesni uplate. No, Niersbach je ponovno istaknuo kako nije bilo nikakvih prijestupa od strane DFB-a te još uvijek tvrdi da je novac uplaćen samo kako bi se potpomoglo financiranje prvenstva. Beckenbauer je navodno na privatnom sastanku sa predsjednikom Fife Seppom Blatterom ponudio novac iz vlastitog fonda. No, na kraju je Louis-Dreyfous uplatio novac koji mu je bio vraćen od Njemačkog nogometnog saveza preko Fife.

>> Nogometni hladni rat: Fifa Putinu mora oduzeti Mundijal!

Komentara 5

Avatar hr.granicar
hr.granicar
11:21 23.10.2015.

se ih raspustit i primit nove ljude

SA
SI aka SI
11:01 23.10.2015.

svakome je jasno da je u nogometu korupcija, mito, prljavi poslovi ispod stola itd prisutno na svim razinama i u cijelom svijetu. Ali, kad smo kod organizacije SP-a: a tko to može organizirati bolje od Nijemaca? Ako su potplatili, žalosno je da su morali potplaćivati da dobiju natjecanje u konkurenciji JAR-a koji se i nije istakao. Nakon toga je bio Brazil koji nije ni dovršio stadione na vrijeme. Sada čekamo Katar gdje će temperature biti +50 i ugroženo je zdravlje nogometaša. Jasno da se nogomet mora globalno širiti, da ne mogu sva prvenstva biti u Engleskoj, Francuskoj ili Njemačkoj, ali ako je netko zaslužio to natjecanje onda su to Nijemci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije