Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arseneov vapaj

Wenger: Uvedite testiranje krvi da bismo pobijedili doping!

Arsene Wenger
Reuters/Pixsell
09.02.2013.
u 11:49

Menadžer londonskoga Arsenala uvjeren je kako testiranje urina nije dovoljno za razotkrivanje varalica.

Arsenalov menadžer Arsene Wenger otkrio je kako je već nekoliko puta apelirao u Uefi da se uvede kontrola krvi na dopinškim testovima.

- Mislim da ne činimo dovoljno, jer teško mi je povjerovati da imate 740 igrača na Svjetskom prvenstvu i niti jedan problem. Matematički se to dogodi svaki put, ali statistički, čak i što se društvenih droga tiče, mislim da bismo mogli raditi bolji posao i ući dublje u to - kaže Wenger i dodaje:

- Kad imate dopinšku kontrolu u Uefinim natjecanjima, ne uzimaju krv, samo urin. Puno sam puta tražio na sastancima Uefe u Ženevi da se to promijeni.

Wenger smatra kako su vodeća tijela u Uefi spremna na tu promjenu, ali javlja se etički problem.

- Svi moraju prihvatiti da se vadi krv za dopinški test, a mislim da nisu to svi spremni učiniti - zaključuje Wenger.

Ključne riječi

Komentara 2

IV
ivaan
13:14 09.02.2013.

To što je Arsenal slab, ne znaci da je pola Engleske dopingirano, pa ih na taj nacin pobijeđuju!

NI
Nini istrijan
15:04 09.02.2013.

Potpuno se slazem s njim.Doping je,na zalost, prisutan u svim sportovima a najvise tamo gdje se okrece najveca lova. Problem je da su dugo zemlje kao USA i Rusija bile protiv toga pa se na nivou UEFE,FIFA i IOK-a nisu mogle donijeti odluke koje vaze za sve. Sada polako ali sigurno dolazi do promjena jer jer trgovina doping preparatima prosto eksplodirala a osim toga posljedice na zivot onih koji ih uzimaju su sada detaljnije istrazene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije