Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA IM ČUDO

Wenger: Özil je morao zabiti jedanaesterac, Bayern bi bio na konopcima

Arsenal - Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
19.02.2014.
u 23:57

- Promašio ga je jer ima poseban način izvođenja. Morali smo zabiti taj jedanaesterac. Tada bi Bayern bio na konopcima - kaže Wenger.

Iako je Bayern s 2:0 slavio kod Arsenala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Bavarci upozoravaju da još ništa nije gotovo. Lani su protiv topnika slavili 3:1 pa u uzvratu izgubili 2:0 i strepili do zadnje minute.

- Arsenal je bio bolji u prvih 20 minuta, ali nakon crvenog kartona je to bila druga priča. Teško je igrati kad ti se protivnik žestoko brani, no imali smo strpljenja. I lani smo ovdje ostvarili dobar rezultat pa smo strahovali do kraja u uzvratu. Još se svašta može dogoditi. Imamo lijepu priliku izboriti četvrtfinale i nadam se da ćemo razveseliti naše navijače - rekao je trener Bayerna Pep Guardiola.

Trener Arsenala Arsene Wenger zna da mu treba malo čudo da prođe dalje.

- Napravili smo nekoliko grešaka, ali smo se borili koliko smo mogli. Fizički i psihički je bilo teško igrati s 10 igrača. Lani smo slavili na Allianz Areni pa ćemo to pokušati napraviti i ovaj put - rekao je Wenger koji zamjera Özilu što je promašio penal.

- Promašio ga je jer ima poseban način izvođenja. Morali smo zabiti taj jedanaesterac. Tada bi Bayern bio na konopcima.

Kritizirao je i crveni karton vrataru Szczesnyju.

- Ta je odluka 'ubila' utakmicu.

Kroos: Iskoristili smo igrača više

Toni Kroos načeo je Arsenal sjajnim udarcem.

- U drugom poluvremenu smo dobro iskoristili brojčanu prednost. Drugi gol je bio jako važan, ali sjetite se da smo lani slavili 3:1 pa jedva prošli. Ne znam je li ovo moja najbolja utakmica u dresu Bayerna, mislim da je bilo još ovakvih nastupa - rekao je Kroos, dok je branič Arsenala Per Mertesacker dodao:

- Moramo otići na uzvrat s vjerom u sebe. Vidjet ćemo možemo li proći dalje.

Dodajmo i da je portal Goal.com Mariju Mandžukiću za 64. minute nastupa dao ocjenu dva i pol (od pet).

"Bio je uspješan u nekoliko skokova, ali se nije uspijevao osloboditi braniča Arsenala", objašnjavaju u Goal.comu.

>> Bayern slavio u utakmici s dva promašena penala, Arsenal s desetoricom bez šanse

Komentara 3

CH
chiko
10:44 20.02.2014.

Zašto Wenger ne kaže da je prije penala za Arsenal bilo zaleđe i da je to zaleđe svirano, penala nebi ni bilo.

Avatar Topgen
Topgen
10:55 20.02.2014.

Glavni "krivac" je .. Neuer . Wenger postaje prestar , gubi zivce. A nekad je bio pravi gospodin i znalac nogometa. Steta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije