Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA FINALE

Warriorsi su novi prvaci! Durant izabran za MVP-a

Foto: Reuters
13.06.2017.
u 07:22

Za najkorisnijeg igrača (MVP) finala proglašen je Durant, koji je osvojio svoj prvi naslov u karijeri. Prošloga ljeta stigao je u Warriorse iz Oklahoma City Thundera

Košarkaši Golden State Warriorsa osvojili su naslov NBA prvaka nakon što su u velikom finalu s 4:1 u pobjedama svladali prošlogodišnje prvake Cleveland Cavalierse. U petoj utakmici igranoj u Oaklandu Warriorsi su slavili sa 129:120.

Warriorsi su stigli do drugog naslova u posljednje tri sezone. Najbolji su bili i 2015., a do petog naslova u klupskoj povijesti vodili su ih  Kevin Durant koji je postigao 39 koševa, sedam skokova i pet asistencija i Stephen Curry s 34 ubačaja, 10 asistencija i šest skokova.

1/17

Cavsima nije pomogla ni još jedna sjajna predstava LeBrona Jamesa koji je ubacio 41 poen uz 13 skokova i osam asistencija, Kyrie Irving je dodao 26, a J. R. Smith 25 pogodaka.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) finala proglašen je Durant koji je za svoj prvi naslov u karijeri, nakon što je prošloga ljeta stigao u Warriorse iz Oklahoma City Thundera, u svakoj od pet utakmica finala postigao više od 30 poena, a finale je okončao s prosjekom od 35.2 poena, 8.4 skokova i 5.4 asistencija.

Warriorsi su tijekom ovogodišnjeg doigravanja ostvarili 16 pobjeda, od toga 15 zaredom, uz samo jedan poraz.

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
10:36 13.06.2017.

ma warriorsi su odlična ekipa i dogodine u lovu na naslov

KA
kajgod123
08:22 13.06.2017.

Iako bih volio da je pobijedio Cleveland samo zbog Duranta, jer mi se zgadio, ali lik je odigrao savršeno, doslovno neponovljivo, uništio, nije mogao fulati. Zasluženo MVP, Cleveland treba dovest nekoga tko će obranu igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije