Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cibona - union olimpija 78:73

Vukovi u finalu NLB lige!

Cibona - Union Olimpija (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
23.04.2010.
u 22:09

U pravoj rovovskoj bitki košarkaši Cibone razveselili su 11 tisuća gledatelja u Areni Zagreb i sa 78:73 osigurali mjesto u nedjeljnom finalu (17.15 sati) protiv beogradskog Partizana.

Vukovi su igrali na mahove, u grču, ali s velikom željom. Bacali su se za svaku loptu i pošteno natopili dres znojem te zasluženo ušli u finale gdje ih čeka puno opasniji protivnik od oslabljene Olimpije.

Imali su vukovi i 66:52 na kraju treće četvrtine, ali su se Slovenci vratili na 71:69 i - stali. Nisu imali snage za potpuni preokret u posljednje dvije minute te su vukovi mogli početi slaviti.

A nije na poluvremenu dobro izgledalo za Perasovićevu momčad. Ubacili su 48 poena u prvih 20 minuta, a imali su tek četiri poena prednosti i u dobro ispunjenoj Areni se osjećala nelagoda.

Olimpija je živjela na šest ubačenih trica iz devet pokušaja i hrabro se držala, pa čak i vodila (43:42) nakon bacanja Aleksandrova u 18. minuti. Pokušao je Peras sa zonskom obranom - nije išlo. U igru nije tek ubacio Bagarića i Trohe iz prve rotacije, ali je Jure Zdovc svaki put imao odgovor, kao i u oba međusobna susreta u prvom dijelu sezone.

A počelo je kao iz zagrebačke bajke. Tomasu su ušla prva dva pokušaja iza crte 6,25m, priključili su se Bogdanović i Gordon i vukovi su imali 24:12 u 8. minuti. Činilo se kako su najave iz Partizanova stožera o "sigurnoj pobjedi Cibone" na pravom tragu, ali su potegnuli najiskusniji kod Ljubljančana, Ilievski i Bavčić te je već pet minuta kasnije bilo tek 31:28.

Jamont Gordon je bio najbolji kod Cibone sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija. Dvoznamenkasti broj poena su još postigli Vedran Vukušić (14) i Marko Tomas (12). Kod Ljubljančana se najviše istaknuo Klobučar s 19 poena i šest skokova.

Drugu godinu zaredom će tako o NLB pobjedniku odlučivati Cibona i Partizan, a hrvatska momčad lovi prvu regionalnu titulu u povijesti ovog natjecanja.

Final Four, polufinale:

Cibona - Union Olimpija 78-73

Partizan - Hemofarm 72-67

Komentara 8

MA
mateja23
22:34 23.04.2010.

Cestitke Ciboni.... Bude li ovako igrala protiv Partizana, trebace im cudo. Ocajna odbrana u Ciboni, ne ugrina i porpilicno pojedinacna.. Cibona nervozna i raskidana, proiv ovakve Olimpije trebalo je pokazati mnogo vise... Ne verujem da ce sutra biti finale, Partizan ce izaci i resiti stvar vec u do poluvremena, jedino ako Cibona ne poludi i ne pocne da pogadja sa svih strana? Tesko da Cibona ima odbranu za Marica, a tek za Veselog? Ovo danas je bilo zboh odlicne podrske i lose Olimpije, koja je imlal utakmicu u rukama, ali je popustila, sto zbog umora sto zboh straha da stavrno i moze dobiti... Iskreno, ne zelim ruziti Cibonu, mozda je ovo maksimum koja ona moze sad, ali ovo je bilo ispod proseka, i ne popravi li se do sutra drasticno,(a ja ne vidim kako?) Partizan ce ih oduvati...

ZU
zuba
22:46 23.04.2010.

Ma je kako da ne...a partizan je dominirao??dobiva to cibona...ovaj sut slovenaca za 3 je bio nenormalan.

MA
mateja23
22:48 23.04.2010.

RE-Zuba.... Ne postoji ne normalan sut za 3 poena...postoji samo losa odbrana protiv suta... U ostalom, videces i sam sutra... Partizan nikad ne dominira, oni samo pobede, zato i jesu tako jaki, igraju na pobedu a ne na dominiranje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije