Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje

Vukovi bez Eurolige, ali baš oni odlučuju o euroligašu

'30.04.2011.,dvorana Sutinsta vrela,  Zagreb -Doigravanje prvenstva Hrvatske u kosarci izmedju domacina Cedevite i gostiju Cibone  .Damjan Rudez,Marin Rozic Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
18.05.2011.
u 09:32

Izbornik Vranković mora pronaći način kako da zaustavi svog novog reprezentativnog aduta Drapera

Iako se prvi put nakon 20 godina nisu izborili za Euroligu, cibosi će i u ovoj domaćoj završnici imati veliku ulogu. Odlučit će tko će u Euroligu. Osvoje li vukovi naslov prvaka, među elitu će Cedevita, njihov suparnik u polufinalu.

– Sad počinju one prave utakmice, koje smo čekali cijele sezone – kazao je Cibonin kapetan Marin Rozić uoči večerašnjeg susreta u Podsusedu (20.15) gdje domaćini najavljuju crvene tribine.

Euroliga kao ulog i uteg

– Imamo jedino imperativ dobrih igara u polufinalu. Ne obaziremo se na to što nas neke ankete svrstavaju kao drugog kandidata za naslov, nama je najveći kompliment što smo rasli homogeno. Cedeviti će ta borba za Euroligu biti dodatni uteg. Pratili smo tko je u kakvoj formi individualno i to će biti dosta bitno za našu taktičku pripremu – najavio je poslovično oprezni Joke Vranković.

– Posljednja utakmica u Podsusedu, 97:93 za Cedevitu, pokazala nam je da se s njom možemo ravnopravno nositi – dodaje Rozić.

Cedevita - Cibona 3:1

Cedevitaši vukove drže najtežom preprekom.

– Osvojili smo prvo mjesto, a dobili smo najtežeg suparnika. Pred nama je kruna svega onoga što smo radili cijele sezone – kazuje prvi strateg Petrović.

Ustvrdio je Rozić da će za Cedevitu biti veliki hendikep izostanak bivšeg cibosa Vukušića, no zato su se oporavili Žižić (trbušna viroza), Edwards (gležanj), Kaštropil (bronhitis) i Wright (koljeno). Na Acinu sreću, mozak momčadi Dontaye Draper je posve zdrav.

– Ne bih rekao da smo najbolja momčad, ali smo najiskusniji, najuigraniji, momčad koja je ove sezone rasla kroz brojne izazove. Osobno, ne osjećam nikakav pritisak, čak ni zbog nezgodne Cibonine obrane u kojoj cibosi sve preuzimaju. Baš mi je to izazov, da me preuzimaju visoki igrači – ističe Draper.

I kapetan Baždarić drži da će momčad velikog napadačkog talenta dogurati onoliko daleko dokle će se popeti njezina obrana.

Cedevita i Cibona ove su sezone igrale četiri puta. Tri puta slavila je Cedevita, a u jedinoj pobjedi cibosa cedevitaš Edwards postigao je 36 koševa. Najstandardniji cibos bio je Radošević, a rekorder je Bogdanović (35).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije