Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alilović junak Veszprema

Vujović odgovorio Slovencima: Pitajte suce zašto nisu kaznili mog igrača

PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
28.02.2016.
u 09:10

Magični Stiv izbacio Celjane iz Europe.

Pobjedom nad Pivovarnom Laško (24:23), rukometaši PPD Zagreba potvrdili su peto mjesto u skupini i plasman u osminu finala Lige prvaka. Tko će im biti suparnici ovisit će o posljednja dva kola u skupini B, a “kandidati” su Vardar, Kielce, Pick Szeged i Löwen. Gosti iz Celja, koje je u zagrebačkoj Areni bodrilo 500 navijača, oprostili su se od Europe. Luka Žvižej nije uspio postići pogodak za izjednačenje u posljednjim sekundama. Njegov udarac s krila obranio je Ivan Stevanović.

Samo 17 golova u 30 minuta

– To je sport. Netko dobije, netko izgubi. Trebali smo mirnije odigrati završnicu utakmice. Imali smo plus četiri pet minuta prije kraja i umalo smo sve uprskali. Luka je imao dosta težak kut za šut, ja sam se dobro postavio i nije bilo teorije da ne obranim – rekao je Stiv koji je eto svojom obranom zaustavio celjski europski put.

Prvo poluvrijeme bilo je kao da gledamo loš film i k tome još horor. Obje momčadi bile su debelo ispod 50 posto šuta, bilo je dosta pogrešaka. Uostalom, rezultat 8:9 na poluvremenu dovoljno govori koliko je to bila loša predstava. Iz tog prvog dijela pamtit će se pogreška crnogorskih sudaca koji nisu isključili igrača PPD Zagreba koji je vukao za dres Luku Žvižeja. Kapetan slovenske momčadi se jako iznervirao zbog toga pa je zbog prigovora on bio isključen.

– Suci su griješili na jednu i drugu stranu. To nije sporno. Oni nisu bili na razini tako važne utakmice – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Slovenski novinari inzistirali su da Vujović malo pobliže objasni tu spornu situaciju.

– Pa što hoćete da kažem? Nisam ja sudac. Morate njih pitati zašto nisu kaznili mog igrača isključenjem? Ako moram reći onda ću vam reći da su suci pogriješili u toj situaciji – rekao je Vujović.

Ta odluka na kraju nije uopće bila ključna za susret. Jer, s igračem više PPD Zagreb je primio dva pogotka i otišao na poluvrijeme s minusom od jednog pogotka. Slovenci su ipak sami krivi što nisu uspjeli osvojiti bod koji bi ih ostavio u igri za osminu finala. Imali su taj posljednji šut, ali je Žvižej “zeznuo”. Uostalom, bili su pet minuta prije kraja u zaostatku od četiri pogotka i samo zahvaljujući pogreškama domaćih igrača došli su u situaciju da izjednače. U tim trenucima suci su im više pomagali nego odmagali...

Mandalić i Zarabec klase

– Mogu si misliti kako je mom kolegi treneru Tamšeu sada. Izgubiti Europu u posljednjem napadu. Utakmica je bila jako nervozna, s puno pogrešaka. Valjda zbog velike važnosti. Možda bi neodlučeno bilo pravedno. Ali nije tako završilo. Celjanima želim više sreće drugi put. Žao mi je što neće igrati u osmini finala jer imaju momčad za drugi krug – istaknuo je Vujović.

Uz Stevanovića junak domaće momčadi bio je Stipe Mandalinić koji je igrao samo drugo poluvrijeme.

– Nema snage za cijelu utakmicu. Mogu samo reći da je Stipe klasa od igrača i privilegija ga je imati u momčadi. Isto mislim za Zarabeca u momčadi Celja – rekao je Vujović, a Tamše ga prekinuo:

– Ali, Zarabec je igrao ozlijeđen.

Vuja nije ostao dužan.

– On je i ozlijeđen “monstrum” od igrača – zaključio je trener “plinara”.

>>PPD Zagreb u trileru pobijedio Celje i plasirao se u osminu finala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije