Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolski špijun

Vučević: Naćulite uši! Ramos jakim zviždukom zapovijeda napadom!

'Spain\'s Cesc Fabregas (C) celebrates with his team mates after scoring a goal against Ireland during their Group C Euro 2012 soccer match at PGE Arena in Gdansk June 14, 2012.     REUTERS/Thomas Boh
'THOMAS BOHLEN'
18.06.2012.
u 09:45

- Iskreno, ne znam kako se igra na remi, a uvjeren sam da to ne znaju ni moji suigrači - kaže Xavi.

Mozak igre Španjolaca Xavi Hernandez odbacio je bilo kakvu mogućnost namještaljke...

– Iskreno, ja ne znam kako se igra na remi, a uvjeren sam da to ne znaju ni moji suigrači. Želimo pobjedom ući u četvrtfinale, a uvjeren sam i da će Italija pobijediti Irsku i pridružiti nam se u drugom krugu – kazao je Xavi.

Nemaju karakter kao elf

Možda Talijani ne bi trebali previše brinuti da će utakmica Španjolske i Hrvatske završiti 2:2, pogotovo ako znaju podatak da je furija primila samo jedan pogodak u posljednjih šest utakmica na EP-ima.

A Bilićev skaut za Španjolsku Goran Vučević u razgovoru za Max prisjetio se vremena dok je igrao za Barcelonu.

Bili ste prvi Hrvat koji je osjetio tika-taku?

– Ha, ja baš ne volim taj izraz, čini mi se kao posprdan prema tom stilu koji su zajedno patentirali Johann Cruijff i Carles Rexach. To je igra s dva dodira, temeljena na brzini reakcije, u kojoj se učestalim brzim dodavanjima stvara prednost. Cruijff je kao trener Barce zapovjedio da sve momčadi u školi moraju tako igrati, a treninge prve momčadi znao je zaustavljati ako bi netko iskočio iz šablone. Prvo vas upozori u čemu griješite, a ponovite li pogrešku, letite s treninga. Meni se to nikada nije dogodilo.

Španjolska reprezentacija kopira Barcinu igru?

– Ma ne samo reprezentacija, nego i sve momčadi u Španjolskoj, uključujući i Real. Mourinho je ispočetka pokušao graditi svoj stil igre, ali inteligentan kakav jest i pronicljiv, brzo je shvatio da, ako u tome u Realu nije uspio Capello, neće uspjeti ni on.

Ima li furija mana?

– Njihovi igrači, u klubovima i u reprezentaciji, kada su najveće utakmice posrijedi, nemaju uvijek pobjednički karakter. U tome se, primjerice, ne mogu mjeriti s Nijemcima.

Nedostaju im Puyol i Villa?

– Puyol je za mene najveći hendikep Španjolaca. On je taj koji im je donosio pobjednički karakter, vođa kojega se sluša, koji će zagalamiti kada zatreba, povući.

Imaju li ipak pukotina od kojih možemo profitirati?

– Nikada nikoga nisam toliko studirao kao njih. I tvrdim – Španjolce se može pobijediti! Kako? Pa oni su u svakoj od pripremnih utakmica u toj igri s dva dodira napravili potez viška, koji ih je mogao koštati barem dva gola na utakmici. No, nitko ih nije uspio kazniti. Kada dođe do toga, a doći će sigurno, moramo biti spremni i reagirati munjevito. U tome vidim našu šansu jer Perišić, Mandžukić i Jelavić brži su od njihovih braniča Arbeloe, Ramosa i Piqueta.

Xavi je ključ za pobjedu

Vučević naglašava i ovo:

– Također, njihova igra ovisi o igraču na središnjoj poziciji, to mogu biti Busquets i Xabi Alonso, ali najčešće je to Xavi. Ako tog igrača pritisnemo, zaustavimo i on ne igra dobro, onda ne igra ni Španjolska. I još jedan detalj: Sergio Ramos jakim zviždukom, koji se čuje čak i na tribinama, zapovijeda promjenu strane napada. I na to moramo biti spremni, brzo se prilagoditi i pripremiti – zaključio je Vučević u razgovoru kojeg možete pročitati u MAX-u.

Komentara 3

Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:04 18.06.2012.

Sad kad ga je Vucevic provalio, Ramos ce morati na brzinu promijeniti nacin komuniciranja sa svojim suigracima. A Hrvati ce morati dobro naculiti usi, da netko iz publike ne zvizne kao Ramos, pa da se postroje u pogresnu formaciju...

GU
Gumba017
12:46 18.06.2012.

Neka zvizde i tika-takaju koliko ih volja. Drzimo se svoje igre, i sanse za pobjediti sigurno postoje.

PA
paloma
14:39 18.06.2012.

Španjolska - Hrvatska 3:1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije