Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk uoči AEK-a

Vučević: I Anderlecht i Zenit bolji su od Grka, zato ćemo pobijediti

AEK - Hajduk (1)
AFP
30.11.2010.
u 11:41

U Hajduku, uoči dvoboja 5. kola Europske lige protiv grčkog AEK-a, optimizam raste iz minute u minutu. Trener Goran Vučević razmišlja samo o pobjedi

- Utakmica s AEK-om od iznimnog je značaja za nas. Jedan veliki dio posla u Europi odrađen je još prije zahvaljujući bivšem treneru Stanku Poklepoviću, plasman u Europsku ligu je uspjeh, a sve ostalo kad bi se dogodilo bilo bi mi drago, bez obzira na to što to možda nije realno. Mi smo tu da idemo na pobjedu, siguran sam da će igrači dati sve od sebe. Od prve minute težit ćemo prema pobjedi - kazao je Vučević.

AEK je Hajdukov tabor dobro proučio.

- Naši skauti su odradili dobar dio posla, a ja sam gledao ovu njihovu posljednju utakmicau, kada su pobijedili Olympiakos. To je protivnik kojeg moramo respektirati, imaju novog trenera s kojim su, u odnosu na vrijeme kad ih je vodio Bajević, promijeniti igru. Ne zaboravite, i oni dolaze po dobar rezultat. Oni su izuzetno disciplinirani, teže igri na kontre i teško se otvaraju - rekao je Vučević.

Kiša pada već danima, travnjak će biti "blatnjak".

- Neka se ponove povijesne utakmice koje su se igrale po lošem terenu. Teško će biti nogometni dio odigrati, ali kako je nama, tako je i njima. Po teškom terenu neće biti moguće razviti kombinatoriku, no kod nas je prisutan velik žar, glad za pobjedom. Važno je pogreške svesti na najmanju moguću mjeru, tko bude manje griješio, bliži je pobjedi - kaže Vučević.

Ozračje nije kao u prijašnjim europskim utakmicama. Poljud neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

- Meni više odgovora situacija u kojoj ne vlada euforija, imamo potreban mir za pripremu utakmicu. No, vjerujem da će podrške biti, da će publika biti naš dvanaesti igrač - smatra Vučević.

Nekako se taj veliki poljudski optimizam čini bez pokrića.

- Našu prednost vidim u individulacima, mi nemamo neku igru u smislu kolektiva, ali imamo igrače koji sve rješavaju potezom i nekad ih se mora čekati svih devedeset minuta. Važno je da budemo disciplinirani, da trčimo u oba smjera. A AEK ne potcjenjujemo, mi nismo favoriti u toj utakmicu. Po meni, šanse su pedeset - pedeset. AEK je puno lošija momčad od Zenita, čak lošija i od Anderlechta i zbog toga se imam pravo nadati pobjedi - kaže Vučević.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
14:02 30.11.2010.

Zato ste i popušili 1:3 u Grčkoj. Kretenska logika Vučevića. Ipak se nadam da će Hajduk proči.

BS
Berekin ST
22:46 30.11.2010.

ovakav optimizam na klimavim nogama mi ne govori nista drugo nego da ce profitirat oni koji na kladionici upisu fiks duju... nebi se cudija ni da su trgovci iz hajduka prodali utakmicu, prodat ce i onu anderlechtu, nakesat se novaca i za tu lovu kupit snizene hajdukove dionice... koga je briga za navijace i par srcanih udara i iskidanih zivaca...

DO
domich
10:54 01.12.2010.

puno srece Hajduku i Dinamu..ako barem jedan klub prode u daljnju fazu mozemo pricat o preporodu hrvatskog klupskog nogometa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije