Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSPORAVAJU ODLUKU INSPEKCIJE

Vrbanović o pismu Fife i Uefe: Ne očekujemo velike, štetne posljedice

Damir Vrbanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.03.2014.
u 13:30

– U idealnim okvirima radovi bi mogli početi tijekom jeseni ove godine. Svetice će biti vlasništvo Grada Zagreba, a mi smo investitori – rekao je Vrbanović o kampu na Sveticama.

Po primitku dopisa Fife i Uefe, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović održao je konferenciju za medije na kojoj se govorilo i o izgradnji na Sveticama.

Fifa i Uefa odgovorile su na upit Hrvatskog nogometnog saveza o rješenju Sportske inspekcije te "žurno zahtijevaju da HNS počne postupke s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske na način da prije spomenuta neumjesna uplitanja odmah prestanu".

– Poslali smo pismo i ministarstvu kako bismo upozorili na opasan presedan za buduće kontrole. Ne optužujem nikoga i ne upirem prstom, samo hoću reći da je stvar intrigantna i da ulazi u ozbiljnu domenu, s mogućim ozbiljnim posljedicama – naglasio je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Upravni spor o rješenju ide svojim tijekom, kaže:

– Idućih dana očekujemo odluku o svom zahtjevu da se rješenje stavi izvan snage do okončanja postupka. To bi bilo najlogičnije s obzirom na to da ćemo imati daljnjih razgovora s Fifom i Uefom.

– Ne očekujem velike, štetne posljedice. Ovo je jasno upozorenje da Fifa i Uefa to ne prihvaćaju i uputit će upozorenje nadležnim institucijama – dodao je Vrbanović.

Pritom je istaknuo da se ne osporavaju državne institucije, već kako Hrvatski nogometni savez smatra da je Sportska inspekcija pogriješila:

– Odluku Sportske inspekcije smo primili, odluku smo prihvatili i idemo pravnim putem u njezino osporavanje. Pokrenuli smo upravni spor, tražili smo odgodu primjene i na zadnji dan roka primijenili smo ono što nam rješenje nalaže makar se s time uopće ne slažemo i čekamo pravorijek. Državne bismo institucije osporavali samo kada ne bismo primijenili tu odluku.

– Uvjereni smo da su spomenuti klubovi licenciju dobili ispravno, što je potvrdila i Uefa koja je bila kod nas u inspekciji. Tvrdimo da je Sportska inspekcija pogrešno utvrdila činjenično stanje i na temelju toga donijeli pogrešnu prosudbu o licencijama – rekao je Damir Vrbanović.

Hrvatski nogometni savez ujedno je na natječaju dobio rješenje o zakupu prostora na Sveticama, a u Gradskom uredu dogovorene su iduće aktivnosti.

– Neće se srljati ni žuriti u bitne postupke, kako bi se investicija realizirala na potpuno utemeljen pravni način. U idealnim okvirima, radovi bi mogli početi tijekom jeseni ove godine. Svetice će biti vlasništvo Grada Zagreba, a mi smo investitori. Prema zakonima, vlasništvo nikada ne može biti HNS-ovo. Obavljene su konzultacije i s atletičarima, koji će imati najveći mogući standard atletskih stadiona takvog tipa. Postojat će i uvjeti za Univerzijadu. Postojat će i prostor za rekreaciju građana – objasnio je izvršni predsjednik HNS-a.

>> Evo što su Fifa i Uefa poručile HNS-u o rješenju Sportske inspekcije

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:56 10.03.2014.

Neisplata plaća je po zakonu kazneno dijelo,a Hajduk je svojim zaposlenicima nije isplatio 6 mj !? I nitko,ama baš nitko od novinara da napiše o tome bar dva reda, druge njihove grijehe neću ni spominjati,a Dinamo čereče na sve moguće načine! Da se Dinamu sudi za kupovanje sudaca kao što se sudi Hajduku,svaki bi dan bila naslovnica o suđenje,a ovako o tome ni slova! Pljuc !!!!

VK
vječni krojf
10:38 11.03.2014.

dalmatinsin,meni se cini da si ti jadniji od bilo koga.Kad vec spominjes Hajduka,njemu ne da su oprosteni dugovi vec par puta(ali to se ne pise)nego mu se davaju sprice svake godine i to one financijske od poreznih obveznika.Za razliku od Dinama Hajduku grad split uzima kredite,naravno nepovratne dok Dinamu grad Zagreb ne moze niti jedan zid ozbukati kojem je zbuka otpala.Dinamo sve radi sam,a te novce koje dobiva od grada je sljedovanje koje dobijaju i drugi klubovi,naravno prema zaslugama.Zato ti tvrdim,tvoj Hajduk je jedna velika vreca bez dna.

Avatar antuntun55
antuntun55
14:16 10.03.2014.

duga je Maminjova ruka...uskoro će i Putina smijeniti,a di neće nekog jadnog Jovanovića čiji je šef otišao u posjet predgrađu Sidneya...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije