Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čak 35 gospodarstvenika dalo novac

Vrančić: KK Zadar je spašen, hvala gospodarstvenicima!

Zadar
Filip Brala/Pixsell
22.03.2010.
u 20:22

Najavljeno je i da će do jeseni biti poznat model privatizacije košarkaškog kluba, te da već postoji interes dijela vjerovnika, koji najviše potražuju, da svoja potraživanja pretvore u udjelu u klubu.

Košarkaški klub Zadar je spašen. Ovo je nakon današnjeg sastanka s zadarskim gospodarstvenicima izjavjio gradonačelnik Zvonimr Vrančić koji je podsjetimo zadarske privrednike pozvao u pomoć u dramatičnom apelu prošlog tjedna kada je objavio da je zbog tekućeg duga od oko 14 milijuna kuna i ukupnog duga od čak 40 milijuna kuna upitno hoće li košarkaški klub uopće opstati i natjecati se slijedeće sezone.

Njegovom apelu odazvalo se 35 gospodarstvenika koji će u obliku donacija i sponzorstva pomoći u iznosima od 30.000 do 200.00 kuna, a iako je gradonačelnik Vrančić jučer izjavio kako će se tek za nekoliko dana znati uplaćeni iznos, očekuje se da Klub na račun dobije milijun ili dva milijuna kuna.

To će, kako je najavljeno biti znatan dio za završetak tekuće košarkaške sezone, a dio će uplatiti i sam Grad.

 - Zadar je još jednom pokazao zajedništvo, ovaj put u i u spašavanju svoje institucije kakva je košarkaški klub Zadar. Ja gospodarstvenicima javno zahvaljujem, a od vodećih ljudi Kluba tražim da se maksimlano štedi i da se u slijedećim sezonama plaća ugovore igračima sukladno mogućnostima, a ne da se ulazi u rizik koji može ugroziti klub - rekao je Zvonimir Vrančić.

Direktor KK Zadra, Zdenko Mičić je istakao da su igrači ove sezone dobili samo dvije plaće, no da će biti plaćeni. Ipak, dodao je da će se i s njima slijedećih dana razgovarati i tražiti ih za razumijevanje za stanje u Klubu.

Najavljeno je i da će do jeseni biti poznat model privatizacije košarkaškog kluba, te da već postoji interes dijela tvrtki koje najviše potražuju da svoja potraživanja pretvore u udjelu u Klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije