Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NOVOM ZAKONU

Vrabanović: Država zbog odreska želi ubiti tele

Damir Vrbanović
Sanjin Strukić/PIXSELL
19.03.2014.
u 15:03

- Hrvatski je nogomet jezero, prekrasna, čista voda, u kojoj plivaju zdrave ribe! U jezerskom mulju, dakako, ima i onih koji rade suprotno zakonima. Ali, za to postoje državne institucije koje se bave pojedincima i nitko ne može generalizirati i zbog nekih pojedinaca blatiti cijeli sport i sve sportske djelatnike – kaže Vrbanović.

N konferenciji za novinare Damir Vrbanović je govorio o prijedlogu Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, ukazujući na brojne nedostatke ovoga prijedloga Zakona, kojim bi hrvatski sport bio doveden "pred zid"...

- U Hrvatskoj postoji oko 45.000 Udruga građana, od kojih bi se 99,9 posto ugasilo usvoji li se ovakav Zakon, koji predviđa obvezno osnivanje trgovačkog društva ukoliko neprofitna organizacija od gospodarske aktivnosti ostvari više od 230.000 kuna prihoda godišnje, osim od pružanja usluga najma i zakupa. Slikovito rečeno, usvoji li se takav Zakon, država bi "zbog odreska ubila tele"! Međutim, imam informaciju da će Zakon biti upućen na doradu, pa vjerujem da će saborski zastupnici dobro proučiti materijale i donijeti pravi Zakon – kaže Vrbanović.

Priprema li se taj novi Zakon samo kao nastavak obračuna državnih organa s HNS-om, Dinamom i Zdravkom Mamićem?

- Ne želim vjerovati u to. Uostalom, Dinamo ne bi platio ni lipu više poreza na osnovi Zakona o dobiti usvajanjem tog novog Zakona, nego što je plaćao dosad! Međutim, frustriran sam činjenicom da svako malo moramo dokazivati kako država ima loše predrasude u svezi sporta, poglavito nogometa. Od prvih dana ove Vlade, nogomet je pod posebnim povećalom, sjetite se onih izjava o "isušivanju močvare", "pljuvanju pred zrcalom", itd... Stoga ću reći ovako: hrvatski je nogomet jezero, prekrasna, čista voda, u kojoj plivaju zdrave ribe! U jezerskom mulju, dakako, ima i onih koji rade suprotno zakonima. Ali, za to postoje državne institucije koje se bave pojedincima i nitko ne može generalizirati i zbog nekih pojedinaca blatiti cijeli sport i sve sportske djelatnike – kaže Vrbanović, ne želeći komentirati najavu nekoliko bivših Dinamovih igrača da smijene Zdravka Mamića na čelu maksimirskog kluba.

A kako bi možebitni odlazak Zdravka Mamića iz Dinama utjecao na njegov položaj u HNS-u, kao i na rad HNS-a?

- Ne mogu vam odgovoriti na to hipotetičko pitanje. Najbolje je, uostalom, da to izravno pitate Zdravka Mamića.

>> Vrbanović o pismu Fife i Uefe: Ne očekujemo velike, štetne posljedice

Komentara 3

Avatar gladnijura
gladnijura
15:59 19.03.2014.

Kaj je netko napal i ugrozil život Vrbanoviću?

Avatar gandric
gandric
19:23 19.03.2014.

Osim pružanja usluga najma i zakupa. Uz 230 000 kn. Treba vam uzeti sve do +1kn! Udruge građana s građanskim ugovorima obrću stotine milijuna eura godišnje. Sad ih boli svaka zarada uznad 230000 kn. Radnik plati porez na zaradu oddu od 40000 kn. Wtf? Farbanje tunela.

KA
KarlKutniak
19:37 19.03.2014.

Vrbanovicu, sto se prije drzava rjesi takve "teladi" poput tebe, Mamica, i slicnih, a da ste telad najbolje dokazuje odluka FIFE glede Simunica, gdje ste svi podlo sutjeli, umjestoi zauzeti drzavnicki stav kao funcioneri saveza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije