Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije Kevića, gojuna, srne...

'Volio bih da je bio TV prijenos pa da svi ljudi vide što se tu dogodilo'

Zagreb: Rukometni derbi susret između PPD Zagreb i NEXE Našice
Igor Soban/PIXSELL
07.05.2022.
u 21:37

Finale kupa Hrvatske igrat će se na dan kada su zagrebaši prije 40 godina osvojili Kup prvaka? - Nisam znao za taj podatak. To je samo motiv više da na taj dan osvojimo još jedan trofej za klub – dodao je Obrvan.

Rukometaši PPD Zagreba su u posljednjem kolu Paket24 Premijer Lige za prvaka pobijedili Nexe sa 25:16 i tako su osvojili prvo mjesto uoči razigravanja. Naime, prvak Hrvatske postat će momčad koja prva osvoji šest bodova. Za sada obje momčadi imaju po dva boda jer su pobijedile na domaćem parketu. "Plinari" zbog prvog mjesta na tablici Lige za prvaka imaju određenu prednost.

07.05.2022., Zagreb - Paket24 rukometna Premijer liga, 10. kolo, RK PPD Zagreb - RK NEXE Nasice. Ivica Obrvan Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Naime, prva sljedeća utakmica igrat će se u Zagrebu, a onda se serija seli u Našice. Tko pobijedi u trećoj utakmici imat će tako meč loptu u Našicama. Ako bude 4:4 u bodovima onda se peta utakmica opet igra u Zagrebu. Za sada je sigurno da će se treća igrati 21., a četvrta utakmica 24. svibnja. A prije finalne serije, ove dvije momčadi igrat će 15. svibnja u finalu kupa. Naravno, ako se ne dogodi nekakvo veliko iznenađenje u polufinalnim susretima.

Razlika mi uopće nije bila bitna u ovoj utakmici. Želio sam bilo kakvu pobjedu, kako bi se bodovno izjednačili u seriji u kojoj se igra na šest osvojenih bodova. Prije 45 dana bili smo nekompletni, a tek u zadnjih pet dana imao sam sve igrače na treningu. Za mene je to bilo dosta stresno, jer smo u tom razdoblju izgubili u Našicama. Sada nam slijedi pravi niz susreta protiv Našičana. Što se tiče same utakmice, ispalo je bolje od očekivanog. Obrana je bila super – istaknuo je Ivica Obrvan.

Za tjedan dana je novi susret s Našičanima?

Da, ali ovoga puta se igra za trofej, za kup Hrvatske. Iz iskustva znam kako je teško igrati s istim suparnikom tako puno utakmica u jednoj sezoni. To će sigurno biti problem i nama i njima – priča Obrvan.

Finale kupa Hrvatske igrat će se na dan kada su zagrebaši prije 40 godina osvojili Kup prvaka?

Nisam znao za taj podatak. To je samo motiv više da na taj dan osvojimo još jedan trofej za klub – zaključio je Obrvan.

07.05.2022., Zagreb, - Paket24 rukometna Premijer liga, 10. kolo, RK PPD Zagreb - RK NEXE Nasice. Edin Klis Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Utakmica se igrala u punoj dvorani. Atmosfera je posljednji put ovakva bila prije dvadeset godina kada su finalnu seriju za prvaka Hrvatske igrali Zagreb i Metković.

Ušli smo maksimalno angažirani u susret. Našičani su nas pratili koliko su mogli, ali nisu mogli puno. Oduševljen sam atmosferom u Kutiji šibica, podsjetilo me to na neke stare dane. Nadam se da će ovakva posjeta biti i u preostalim utakmicama s Našičanima, a  bit će ih sada dosta – rekao je Jakov Gojun.

"Plinari" su u prvom poluvremenu primili samo šest pogodaka, na kraju su ostavili Našičane na samo 16 pogodaka. Halil Jaganjac i Predrag Vejin su u Europskoj ligi bili glavni strijelci svoje momčadi, ali u Zagrebu su i jedan i drugi ostali bez pogotka.

Zvonimir Srna bio je sjajan u obrani.

Pokazali smo što znamo i što možemo kada smo kompletni. Idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo osvojiti oba domaća trofeja – istaknuo je Srna.

07.05.2022., Zagreb, - Paket24 rukometna Premijer liga, 10. kolo, RK PPD Zagreb - RK NEXE Nasice. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Da li ste očekivali ovako visoku pobjedu?

Iskreno nisam. Da mi je netko rekao kako Jaganjac i Vejin neće postići nijedan pogodak rekao bih da je to nemoguće. Za njih smo se zaista dobro pripremili. To na kraju pokazuje i statistika – rekao je Srna.

Janko Kević, srednji vanjski Našičana, bio je prilično ljut nakon susreta.

Što se dogodilo? Pa volio bih za početak da je bio TV prijenos, pa da svi vide što se dogodilo. Moram reći da nismo igrali samo protiv igrača PPD Zagreba, igrali smo protiv svega i svačega. Počeo bih od toga da je PPD Zagreb zabranio ulaz našim navijačima. Dobili smo samo 60 ulaznica što nije u redu, pa je izostala veća podrška našim igračima s tribina. Ne znam zašto se igra u ovako maloj dvoran - rekao je Kević, te dodao:

Što se tiče same igre, svi koji se imalo razumiju u rukomet, znat će što se dogodilo. Nas nitko u Europskoj ligi nije pobijedio s ovako velikom razlikom, niti limitirao na ovako mali broj pogodaka. I sada se pitam kako nas je to PPD Zagreb pobijedio s tako velikom razlikom, pogotovo što u Ligi prvaka ove sezone nisu nešto briljirali. Nisam sretan što smo imali ovakvo suđenje i pitam se, zar Hrvatska nema više kvalitetnih sudačkih parova pa nam stalno sude Juranović i Mrvica' Zašto naše utakmice ne sude Gubica i Milošević, najbolji hrvatski suci – razočarano je zaključio Kević.

Komentara 4

RE
RedTree
00:54 08.05.2022.

Nas kao publiku zanimaju te utakmice na televiziji i neka sude naši najbolji suci.

DU
Deleted user
12:28 08.05.2022.

Kako je moguće da jedan te isti klub bude prvakom države 1992., 1993., 1994., 1995., 1996., 1997., 1998., 1999., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., 2018., 2019., 2021.1. . Nekad ponos cijele rukometne Hrvatske, eto, danas postao kočnica hrvatskog trofejnog športa. I samodostatan.

RO
robertsedlar
07:35 08.05.2022.

Bio na utakmici. Od prve minute oba suca su usmjerili igru u korist PPD-a. Faul za crveni sviraju kao kontra faul. 12 min isključenja za NEXE. Iako je PPD objektivno jači i bolji ovo jučer je bila sudačka parodija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije