Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćni slalom (18 sati) skijašica u Schladmingu

Vlhova može izboriti Globus, tri Hrvatice love drugu vožnju

Leona Popović
Reuters/PIXSELL
11.01.2022.
u 16:00

Slovakinja Petra Vlhova danas ima priliku i službeno vratiti se na vrh svjetske slalomske elite nakon što je 2020. osvojila mali Kristalni globus, a prošle sezone bila treća.

Nakon iznimno zahtjevne utrke na Sljemenu te vrlo napetog i uzbudljivog natjecanja u Kranjskoj Gori, skijašice ne staju s intenzivnim ritmom slalomskih utrka. Danas je na rasporedu kultni noćni slalom u austrijskom Schladmingu, inače predodređenom samo za skijaše, ali ove je sezone u kalendaru skijašica Schladming zamijenio drugi noćni austrijski slalom, onaj u Flachauu. Prva vožnja već sedmog slaloma skijašica počinje u 18 sati, a druga u 21 sat, a treba istaknuti i da je ovo posljednji slalom Svjetskog kupa uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Hrvatska u Schladmingu ima tri predstavnice. Leona Popović ove sezone standardno ulazi u drugu vožnju i redovito osvaja bodove. Osim sedmog mjesta u Zagrebu, osvojila je dvaput 14. mjesto te po jednom 18., 20. i 21. mjesto. Prve bodove uopće u Svjetskom kupu osvojila je u Kranjskoj Gori 17-godišnja Zrinka Ljutić (26. mjesto), a na prve bodove čeka i Andrea Komšić koja je u posljednje dvije utrke bila tome jako blizu.

Slovakinja Petra Vlhova danas ima priliku i službeno vratiti se na vrh svjetske slalomske elite nakon što je 2020. osvojila mali Kristalni globus, a prošle sezone bila treća. Naime, Vlhova nakon šest utrka ima nevjerojatnih 580 bodova, čak 240 više od prve pratiteljice Shiffrin, što znači da bi i trećim mjestom u Schladmingu po drugi put osvojila slalomski Kristalni globus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije