Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor netolerancije

Vlatko Marković može biti suspendiran na šest mjeseci!

\'04.11.2010., Zagreb - Vlatko Markovic, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
09.11.2010.
u 20:08

Vlatko Marković izgubio naklonost Ivana Brlekovića a s njime možda i još dva glasa iz Zagrebačke županije.

Dok sam ja predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, homoseksualci neće moći igrati za reprezentaciju, izjava je Vlatka Markovića na koju svakodnevno stižu reakcije.

 

Udruge Iskorak i Kontra, koje potiču istospolne odnose i zajednice, odlučile su prijaviti Markovića, a podliježe li on nekakvoj odgovornosti u svojoj organizaciji?

 

Po Disciplinskom pravilniku HNS-a, dijelu odredaba koje uvjetuje Uefa, a odnose se na ponašanje igrača, djelatnika i navijača u području rasizma i drugih oblika diskriminacije, vidljivo je da i Marković podliježe toj odgovornosti. Iako nije izravno prozvao nijednog člana nogometne organizacije.

 

A može biti kažnjen s tri do šest mjeseci zabrane obavljanja dužnosti te novčanom kaznom od 15.000 kuna!Šef te komisije Mario Jutt može provesti postupak ako bilo koji član nogometne organizacije prijavi Markovića. Teško da će se to dogoditi, ali, realno, neki bi Štimčev “igrač” mogao prijaviti prvog čovjeka HNS-a.

 

A da je Marković u sve većim problemima, otkrili smo jučer nakon što smo doznali da se sastao s Ivanom Brlekovićem, nekoć jednim od njegovih bitnih ljudi.

 

– Da, našao sam se s Markovićem, sjedili smo dva sata i još jednom sam ga upozorio na to da je njegov najveći problem bio taj što je previše vjerovao glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću. Sada me Marković zvao, ali je kasno. Ne vidim se u HNS-u koji vodi Marković.

 

– Vaša će županija glas dati Štimcu?

 

– Ne znam, razgovarat ćemo o oba programa – zaključio je Ivan Brleković koji je ljetos napustio IO HNS-a. Markoviću se može dogoditi da izgubi sva tri glasa iz Brlekovićeve Zagrebačke županije.

 

Nije dugo trebalo čekati na novu reakciju prvog čovjeka HNS-a.

 

Marković se ovaj put javio priopćenjem na službenim stranicama Nogometnog saveza gdje se ispričao zbog svoje izjave.

 

“Žao mi je da su moje riječi na neki način pogrešno shvaćene u javnosti, žao mi je zbog nespretne interpretacije, nikako mi nije bila namjera uvrijediti i povrijediti bilo koga. Nemam apsolutno ništa protiv pripadnika bilo kakvih manjina, a ponajmanje protiv pripadnika istospolne seksualne orijentacije. Stoga se još jednom, u svoje ime, ispričavam svima koji su se našli povrijeđeni dijelovima mojeg intervjua objavljenog u Večernjem listu”, piše među ostalim u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 25

LE
leonheart3333
01:04 10.11.2010.

vjerojatno je Sammir peder pa ne moze u repku :)))))

TR
traper
20:21 09.11.2010.

Čvrsto protiv Markovića. peškani,lezbe i Igor Fuck. Dvojac Štimac Sinovčić kao Batman i Robin-sve pozlaćuju čeg se prime.

12
12foryou
09:21 10.11.2010.

markovic ima evropske crte lica i ponasanje koje krasi jednog gentlemena from pakistan. Kao da je jucer sasao sa Sar planine. Di samo rastu takvi, da ogradimo to podrucje i dobro ga osiguramo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije